Acesta este îndemnul Poliţiei Rutiere giurgiuvene, transmis, joi, 1 noiembrie.

„La volan, utilizarea telefonului mobil distrage în mod periculos atenția conducătorilor auto! În niciun caz, nu porniți live-urile pe diverse rețele de socializare, în timp ce conduceți! O clipă de neatenție vă poate costa viața!

Fotografiatul sau filmatul în timpul șofatului crește considerabil gradul de implicare într-un accident de circulație! Vă puneți în pericol atât propria siguranță, cât și pe a celorlalți participanți la trafic.

Astfel de activități conduc la creșterea timpului de reacție, neobservarea la timp a indicatoarelor rutiere, dificultăți în menținerea unei viteze adecvate și predictibile, încetinirea procesului de recunoaștere și de evitare a pericolelor din trafic, dificultăți în menținerea benzii de circulație și a unei distanțe corespunzătoare față de celelalte vehicule.

Vă recomandăm să vă concentrați în permanență asupra traficului și să nu așezați telefonul mobil pe suprafața situată deasupra airbag-ului sau în zona de umflare  a acestuia. În cazul declanșării airbag-ului, mobilul va fi aruncat cu putere și poate provoca rănirea gravă a pasagerilor din autovehicul.

În conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceștia se află în timpul mersului, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere. Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu 2 – 3 puncte amendă și cu 2 puncte de penalizare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.