Acuzaţii grave la adresa şefului APDF Giurgiu, Florian Velicu(foto jos) din partea Organizaţiei Unirea- Sindicatul Portuar Român care a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

„Organizaţia “UNIREA”- Sindicatul Portuar Român, sindicat reprezentativ la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, membru al FEDERATIEI SINDICATELOR TRANSCONEX, este îngrijorată de situaţia în care se află compania, de când la conducerea acesteia a fost numit, provizoriu, în funcţia de Director General un om politic. Nu că ar fi primul din această categorie, dar este unul din cei mai puţini pregătiţi şi singurul, dintre toţi directorii, care are tendinţe clare autocrate.

După căderea guvernului Dăncilă şi instaurarea guvernului condus de Ludovic Orban, pe  funcţia de Director General al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu a fost “înscăunat”, la sfârşitul lunii ianuarie 2020, Secretarul General al organizaţiei PNL Giurgiu, Velicu Florian, nerespectându-se prevederile Ordonanței de urgență nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice

Am sperat ca după plecarea ministrului Răzvan Cuc compania va avea linişte şi se va putea axa pe rezolvarea problemelor inerente, unei astfel de societăţi.

Odată cu numirea lui Velicu Florian, adversarul existenţei companiei s-a mutat în interior.

Nu ştim dacă conducerea PNL Giurgiu are cunoştinţă despre ce se întâmplă la CN APDF SA GIURGIU, dar dacă nu vor fi atenţi singura companie naţională cu sediul central în Giurgiu va dispărea. Şi domnul Petcu Toma, fost angajat al acesteia, ştie ce presiuni se exercită asupra companiei.

Nu cunoaştem calităţile care l-au recomandat să ocupe acest post, deoarece de la instalarea în fotoliul de director sloganul cu care conduce este “aşa vreau eu “ sau “ faceţi aşa cum vă spun eu “.

Şi pe aceste principii a centralizat toată decizia în mâna lui, eliminând pe toţi ceilalţi din structura decizională, declarând că nimeni în afară de dumnealui nu doreşte binele acestei companii şi toţi ceilalţi care au fost înaintea lui directori nu au realizat nimic. Domnul Director General se contrazice singur. Pe site-ul oficial al CN APDF SA GIURGIU este publicat “RAPORTUL DIRECTORULUI GENERAL AL COMPANIEI NAŢIONALE ADMINISTRAŢIA PORTURILOR DUNĂRII FLUVIALE SA GIURGIU în perioada 29.01.2020- 30.04.2020.”, prezintă o situaţie care nu putea fi realizată în 3 luni de către o singură persoană, ci este realizarea mai multor directori şi efortul majorităţii salariaţilor.

Tendinţele autocrate s-au materializat prin întocmirea unei organigrame şi a unui ştat de funcţii unde, la conducere companiei s-a instaurat ca şi “conducător unic”.

“UNIREA”- Sindicatul Portuar Român nu se opune unei reorganizări eficiente a activităţii companiei, se opune destructurării prin eliminarea unor angajaţi cu foarte multă experienţă, care îşi pot aduce aportul la dezvoltarea acesteia

De asemenea, a creat o presiune negativă asupra salariaţilor, pe unii dintre ei chiar obligându-i, sub ameniţarea concedierii să întocmească sau să semneze documente care veneau în conflict flagrant cu legea.

Relaţia cu organizaţia “UNIREA”- Sindicatul Portuar Român, sindicat reprezentativ la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, a fost inexistentă, neacceptând calitatea acestuia de partener de dialog social şi considerând că acest sindicat este un instrument de care se poate folosi oricând doreşte. Inclusiv Consiliul de Administraţie l-a avertizat despre rolul sindicatului, dar se pare că nu ţine cont nici de aceste recomandări. Sindicatul, acesta pe care-l ignoră, l-a oprit de la încălcarea legii la începutul lunii aprilie 2020, când a dorit să trimită salariaţii în şomaj tehnic, în situaţia în care compania avea rezultate mai mari decât în perioada similară a anului 2019.

Organizaţia “UNIREA”- Sindicatul Portuar Român, solicită Consiliului de Administraţie, Adunarării Generale a Acţionarilor şi conducerii Ministerului Transportului să ia în serios acest semnal de alarmă pentru a preveni eventualele frământări sociale, dacă lucrurile vor continua astfel”.

1 COMENTARIU

  1. […] Acuzaţii grave la adresa şefului APDF Giurgiu, Florian Velicu(foto jos) din partea Organizaţiei Unirea- Sindicatul Portuar Român care a transmis un comunicat de presă pe care îl redăm integral: „Organizaţia “UNIREA”- Sindicatul Portuar Român, sindicat reprezentativ la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, membru al FEDERATIEI SINDICATELOR TRANSCONEX, este îngrijorată de situaţia în […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Sindicatul Portuar Român, atac dur la Florian Velicu: „Are tendinţe clare autocrate. A obligat a… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.