Alături de colegii lor din alte patru penitenciare din România, circa 50 de membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare(SNLP) Giurgiu au protestat, luni, 26 septembrie, în faţa unităţii unde sunt angajaţi.

Ei au venit cu vuvuzele, dar şi cu pancarte ce aveau inscripţionate mesajul: “Legea trebuie aplicată, nu încălcată. Stop discriminării!”.

Liderul SNLP Giurgiu, Şerban Oprică, a spus că principala nemulţumire a protestatarilor se referă la “aplicarea discreţionară” a unei Ordonanţe de Guvern.

“Vorbim despre Ordonanţa 20, emisă acum 2 luni, şi care prevede acordarea unor drepturi salariale în sistemul bugetar. Personalul din sistemul penitenciar se încadrează şi este prins în această Ordonanţă, din cauza ministrului Justiţiei, Raluca Prună, ni se refuză plata drepturilor aferente”, a spus Oprică.

În plus, el a menţionat şi deficitul de personal în sistemul penitenciar drept o altă nemulţumire a protestatarilor. Numai la Penitenciarul Giurgiu acest deficit este de circa 40%, susţine liderul SNLP.

“Volumul de muncă tot creşte, dar noi suntem aceiaşi. La Penitenciarul Giurgiu, deficitul este de circa 40%, adică lucrăm cu şase oameni în loc de 10 iar problema asta generează ore suplimentare”, a precizat Oprică, menţionând că la Penitenciarul din Giurgiu sunt înregistrate 30.000 de ore suplimentare efectuate şi care nu pot fi nici recuperate şi nici nu sunt plătite.

După protestul de azi, urmează negocieri între liderii de sindicat şi conducerea Ministerului Justiţiei. “Dacă nu se ajunge la niciun rezultat, la mijlocul lunii octombrie, vom organiza un miting de amploare, în faţa Ministerului Justiţiei. Nu suntem nişte scandalagii, suntem oameni care îşi fac treaba, care lucrează în sistemul de apărare şi pretindem respect şi demnitate, lucru pe care din partea Ministerului Justiţiei nu-l simţim!”, a mai zis Şerban Oprică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.