Este vorba despre o campanie demarată de Asociaţia Bolnavilor de Cancer şi Hepatită C(ABCH) Giurgiu, sprijinită de jurnalişti, dar şi, iată, de politicieni.

Anul trecut, aceeaşi Asociaţie a reuşit, împreună cu voluntari, strângerea numărului necesar de semnături care, alături de un memoriu au fost depuse la Consiliul Judeţean Giurgiu. Prin acestea, cei de la ABCH au solicitat achiziţionarea unui mamograf. Este un caz despre care şi noi am relatat, la momentul respectiv.

Celor de la ABCH li se alătură în demersul la care nu renunţă tot mai multe persoane, oameni simpli sau personalităţi din viaţa administrativă, respectiv politică.

Iată ce a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, în acest caz.

Cancerul de ‪sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei. Deşi mă număr printre iniţiatorii proiectului de lege pentru declararea zilei de 1 octombrie Ziua luptei împotriva cancerului de sân, Proiect de Lege care a fost promulgat de Preşedintele României şi a devenit Lege, în contextul în care în România sunt diagnosticate anual aproximativ 6.000 de femei cu această boală, consider că mai sunt multe de făcut! Statisticile arată că, în lume, la fiecare 3 minute, o femeie află că are cancer la sân, iar una din opt femei riscă să dezvolte o astfel de afecţiune. Mamografia de screening este o analiză gratuită pentru femeile de peste 40 de ani. Această analiză reduce mortalitatea cu 25-30% la femeile de 50 de ani şi cu 18% la femeile peste 40 de ani. Descoperit în faza incipientă (stadiul 0 sau 1), cancerul de sân poate fi vindecat în proporţie de 94%.

În 2014, în judeţul Giurgiu, 913 persoane au fost înregistrate la Direcţia de Sănătate Publică cu această maladie. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu există aparat mamograf pentru depistarea acestei maladii. Din acest motiv, mă alătur campaniei “Implică-te! Mamografia este gratuită”, demarată de ABCH, Giurgiu.
Implicaţi-vă! Cancerul de sân poate fi vindecat!”, a scris Niculae Bădălău pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.