Unele dintre detaliile cu privire la „înţelegerea” politică din 2012, în municipiul Giurgiu, pentru candidatura la funcţia de primar, erau deja cunoscute de toţi. Altele, spuse joi, 17 septembrie, în conferinţă de presă, de către Nicolae Barbu, probabil că nu pentru mulţi.

Sigur, nu e vreun breakingnews, dar sunt, într-adevăr, aspecte de care toţi cei care vor să ajungă primar, în 2016, ar trebui să ţină cont. Şi, în baza lor, să ţină cont unii de alţii, cu privire la modul de a reacţiona la un moment sau altul, după un rezultat sau altul al unui sondaj sau altul…

Astfel, Barbu a declarat că, în opinia sa, Nicolae Florian se hazardează în declaraţii. „Dă explicaţii mai mult decât e cazul şi are tendinţa de a se lansa în declaraţii fără să aibă o siguranţă”.

„Am auzit că acum se toarnă la studiourile Modrogan colţ cu Victoriei filmul <<Nicolae Florian, blestemul sondajului, blestemul candidaturii>>. Înainte de sondajul privind candidatul preferat de giurgiuveni, în 2012, Dumitru Beianu a venit la noi şi a spus că ne susţine, inclusiv prin capitalul său de imagine, dar că poate doar pe unul, nu pe amândoi. Au fost la discuţia cu Beianu, eu, Răzvan Cuc, Radu Popa, Florian Nicolae şi Liliana Ciobanu. Am stabilit ca sondajul să-l facă Beianu. La finalizarea acestuia, ne-am întâlnit în Bucureşti, aceiaşi, dar fără Nicolae Florian care nu a mai venit, deşi tot spunea că va ajunge”, a spus Nicolae Barbu.

El a amintit că rezultatele sondajului erau următoarele: dacă ar fi candidat Florian Nicolae contra lui Lucian Iliescu, acesta din urmă ar fi câştigat alegerile cu 61%. În schimb, cu Barbu procentele erau inversate. Dacă rămâneau amândoi în cursă, câştiga Iliescu.

„Radu Popa a mazilit rezultatul şi s-a dus la Simona Man să spună că a câştigat Florian Nicolae şi că el trebuie susţinut. Ulterior, Răzvan Cuc şi Gelu Ciobanu au dus materialul original iar Simona Man i-a interzis lui Radu Popa să se mai ocupe de Giurgiu. Cinci nopţi am petrecut, până la 3-4 dimineaţa, la sediul PPDD. Nicolae Florian noaptea spunea că nu mai candidează, dimineaţa se răzgândea şi anunţa că va candida. Până când s-a decis, iar restul e istorie”, a mai declarat Barbu.

El a criticat faptul că Nicolae Florian declară acum că, dacă nu va ieşi el câştigător în sondajul realizat de PNL, îl va susţine pe cel care câştigă. „Mai spune că are siguranţa că oamenii vor să candideze el. De unde are siguranţa aceasta? Şi ce se întâmplă dacă ajunge iar în situaţia de a fi pe locul II?”, s-a întrebat, retoric, Barbu.

C.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.