Ipocrizia e cel mai trist şi dăunător lucru din tot ceea ce înseamnă politică. Bine, la fel şi impresia că oamenii sunt nişte tâmpiţi, cu memorie scurtă şi cărora poţi să le spui ce vrei, că au uitat şi înghit pe nemestecate, sigur, dacă îmbraci minciunile frumos.

Pe-o parte, PNL-iştii, de la cel mai… premier şi până la cel mai mic secretar de stat din Giurgiu, schelălăie pe Facebook, certând PSD că „face politică”, în vremuri de pandemie. Pe partea cealaltă, nu trece postare de-ale lor în care să nu-i tragă la răspundere pe adveresari. Şi pentru ce? Culmea, pentru ce nu fac sau n-au făcut tot ei, PNL-iştii.

Stau toată ziua în gură cu „nu e adevărat”, „totul e bine”, „greaua moştenire”, „noi suntem cei mai buni”, „PSD-ul e de vină” şi invocă „armistiţiul”, ori de câte ori le sare cineva la gât.

A făcut-o şi Dumitru Beianu, secretar de stat PNL la Ministerul Mediului, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, în perioada 2008-2012.

„Observ, cu amărăciune, ca mult clamatul armistițiu politic e istorie…”, îşi începe el o postare, pe Facebook, preluată pe TNL Giurgiu, de prietenul şi protejatul său, Adrian Chiran, consilierul personal la Minister, zis şi “Dau cu zarul 6-5, n-am nevoie de servici”.

Ce simplu vă este, ce uşor vă vine să invocaţi armistiţiul, când toată lumea vă arată cu degetul, şi nu doar PSD! Ce vă mai place să mieunaţi, ca nişte pisicuţe nevinovate, când voi nu aţi ratat şi nu rataţi nicio ocazie să pronunţaţi PSD, atunci când ceva nu merge bine. Deşi ceva-ul ăla tot de voi depinde, nu de PSD, nu de PMP, UDMR şi care-or mai fi. De voi!


Probabil, simțind că guvernul se încăpățânează să promoveze măsuri apreciate, toți șefii PSD, de la președintele Ciolacu și alți lideri, coborând spre crema baronetului giurgiuvean, se înghesuie să critice, să amenințe, sa împrăștie minciuni și acuze sfruntate, într-o încercare tipică de a câștiga, chiar în condițiile teribilei crize, un capital politic pe care nu-l merita și nici nu vor știi, vreodată, să-l dedice oamenilor simpli”, mai scrie Beianu pe Facebook.

Domnule Beianu, cu tot respectul, singurele măsuri logice, aplicabile şi apreciate de români sunt tot alea propuse de PSD. PNL a lansat numai aberaţii, bâlbâieli, dobândă la dobândă, salarii îngheţate, preţuri lăsate să crească, milioane de oameni nestestaţi- c-aşa-I procedura. Care minciuni, domnule Beianu? Unde sunt? Noi ştim că aveţi un vocabular bogat şi vă place să vă jucaţi cu vorbele, dar nu mai este suficient. Că nu le ţin giurgiuvenilor de foame. Nici medicilor, loc de echipamente de protecţie, nici Spitalului nu-i ţin loc de investiţii.

Că tot veni vorba, din toată pledoaria dumneavoastră, ne-a atras atenţia în mod special un pasaj legat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Cu aroganţa care v-a caracterizat întodeauna(deh, PNL-iştii sunt intelectualii, ceilalţi, ştim, pleava), îl trageţi pe Marian Mina de urechi. Dar nu aţi apucat de urechile potrivite. Ar trebui să vă trageţi singur de urechi şi, eventual, să-l luaţi la palme şi pe prietenul dumneavoastră, ştiţi cine este, căruia i-aţi dat o căruţă de bani, în mandatul menţionat, ca să facă nişte lucrări… care n-au fost făcute niciodată. O căruţă de bani din banii noştri, domnule Beianu! Abia aşteptăm să ne spuneţi să dovedim, că mai bine n-aţi zice-o…

Dacă spitalul ar fi fost aprovizionat corespunzător, cu un buget consistent, dacă ar avea măcar circuite stabilite și nu o singură intrare de-a valma pentru ambulanțe și alte mașini, personal și vizitatori, poate aș fi crezut că există, la nivelul conducerii CJG, o preocupare reală pentru sănătatea giurgiuvenilor”, scrie Dumitru Beianu.

Fraţilor, să facem chetă, să-i cumpărăm domnului Beianu nişte lecitină. Multă lecitină. Sau măcar să-i plătim un consilier în firea lui, care să-l atenţioneze să nu mai scrie d-astea pe Facebook, că-i sare toată lumea în cap.

Aţi fost preşedinte de CJ, 4 ani. Fix cât Marian Mina. Vă rugăm respectuos să ne spuneţi, de ce naiba n-aţi făcut, în fix aceeaşi perioadă, intrările alea separate pentru ambulanţe, alte maşini, personal şi vizitatori? De ce? Vă provocăm la o discuţie cu toţi medicii din Spitalul Judeţean, public, să vedem cât de corespunzător aţi aprovizionat dumneavoastră Spitalul, cât aţi fost preşedinte al CJ Giurgiu, deci să aflăm şi noi ce vă dă dreptul să criticaţi actuala situaţie?

Care situaţie este, pe cifre!, incomparabil mai bună decât cea de pe vremea dumneavoastră! Vă băgaţi? Sau, nu ştiu, poate a fost spitalul nostru, între 2008 şi 2012, cel mai performant din România, ultra-modern, super-dotat, şi noi am ratat faza asta, că, deh, prea eram sănătoşi pe atunci, tineri şi neinteresaţi de subiect…

Din documente, vă amintim, că poate aţi uitat: dumneavoastră, ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu aţi făcut multe…. multe studii de fezabilitate, tot pe bani mulţi.

Şi, vorba aceea, altă întrebare: la care Bădălău vă referiţi? La cel la care, pe vremea când eraţi în PSD, stăteaţi la uşa lui, până vă primea, în speranţa că vă pune prefect? O demonstrăm şi p-asta, dacă doriţi!

Ştim că vă vine uşor să scrieţi, bravo, dar aveţi dreptate într-o privinţă şi permiteţi-ne să vă cităm: “Care giurgiuveni trebuie să înțeleagă că această perioada sumbră va trece, cu pierderi omenești și altele, materiale, la fel de dureroase. E nevoie de calm, înțelegere, un pic de disciplină și multă încredere (…)”

De ce e mereu valabil pentru alţii şi pentru dumneavoastră, PNL-işti, nu? De ce nu aţi fost la fel de calmi, înţelegători, disciplinaţi, solidari etc. şi în cazul Colectiv, de exemplu, că toată lumea se întreabă şi asta? De ce nu tăceţi şi acţionaţi, acum, când aveţi ocazia?

Şi-apoi, nu vă supăraţi, nu ştiţi vorba aia?!, când ne referim la Spital, în cazul dumneavoastră, cea mai potrivită expresie este: “nu vorbi de funie, în casa spânzuratului”. Nu de alta, dar giurgiuvenii n-au uitat de evenimentul pe care îl puteţi reciti şi dumneavoastră, mai jos…

Nicio speculaţie, aluzie sau orice altceva, pentru că, dacă vreţi, intrăm şi în subiectul acesta!

1 COMENTARIU

  1. […] Ipocrizia e cel mai trist şi dăunător lucru din tot ceea ce înseamnă politică. Bine, la fel şi impresia că oamenii sunt nişte tâmpiţi, cu memorie scurtă şi cărora poţi să le spui ce vrei, că au uitat şi înghit pe nemestecate, sigur, dacă îmbraci minciunile frumos. Pe-o parte, PNL-iştii, de la cel mai… premier […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Să-i cumpere cineva nişte LECITINĂ lui Dumitru Beianu! A fost şi el preşedinte al CJ Giurgiu ş… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.