Am fi vrut să scriem “ne-am dus dracului!”, dar hai s-o îndulcim un pic şi, cu amărăciune, să recunoaştem: fix asta ne mai lipsea! Când giurgiuvenii, ca toţi românii de altfel, nu mai ştiu cum să-şi gestioneze banii ca să le ajungă pentru facturi, hrană, medicamente, şcoala copiilor, traiul de zi cu zi în fapt, mai primim o lovitură marca PNL.

Taxele şi impozitele locale vor fi mai mari cu 21%. Aşa au votat consilierii locali ai PNL Giurgiu, aprobând, astăzi, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre în acest sens.

Consilierul PSD Marian Măroiu a anunţat că ai săi colegi vor vota împotriva acestui proiect şi a criticat această măsură.

“Alte administraţii publice din ţară, în vreme de criză, îşi ajută cetăţenii şi nu vin cu biruri în plus pe capul lor, aşa cum se întâmplă în municipiul Giurgiu. În loc să fi construit ceva în oraşul acesta, care să ne aducă taxe şi impozite în plus, nu s-a făcut nimic, în atâţia ani, şi acum veniţi cu o majorare de 21% a taxelor şi impozitelor locale. După părerea mea, chiar şi  la nivelul la care sunt acum, nu pot fi achitate de mulţi dintre giurgiuveni. Darămite să mai punem în plus 21%(…) Ar trebui să creăm alte resurse, nu să-i pedepsim pe cetăţeni. Consilierii PSD nu vor vota acest proiect”, a declarat Marian Măroiu.

La rândul său, consilierul Pro România George Pălălău a spus că, la Giurgiu, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor este sub 60%. „Nicăieri în lume nu s-a mai pomenit ca, mărind taxele, să se încaseze mai mult decât înainte. Dacă acum nu reuşim să colectăm nici măcar 60%, e posibil ca, după această majorare, această colectare să scadă undeva la 50% şi e posibil ca veniturile acestea pe care noi le considerăm suplimentare să fie, din contră, negative”, a declarat Pălălău.

(De la Pro România a votat pentru viceprimarul Marian Damian, iar de la ALDE, Alexandru Vladu. Proiectul a trecut cu 11 voturi pentru şi 9 împotrivă)

Primarul Adrian Anghelescu a motivat această decizie invocând preţurile crescute la utilităţi(energie, gaz), dar şi la materiale de construcţie. „Trebuia să facem acest lucru de anul trecut!”, a spus primarul Anghelescu, subliniind că dacă nu sunt bani de funcţionare „se dizolvă consiliul local, primăria intră în insolvenţă şi plecăm acasă”.

Sincer? Ar fi mai bine.

Fiindcă, iată, în nici doi ani de când PNL a pus mâna pe putere, în Giurgiu, n-a mai rămas nimic din ceea ce ar fi trebuit să însemne sloganurile acela cu “reclădim”, “reconstruim”. Toate sună acum ca o glumă sinistră, o păcăleală reuşită, o bătaie de joc şi, cel mai probabil, data viitoare, giurgiuvenii nu vor mai uita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.