Liberalul Gheorghe Spoială, aşa cum am arătat într-un material anterior, s-a cam întrecut pe sine, ieri, la şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Giurgiu, luând cuvântul la aproape toate proiectele.

După multe dintre cuvântări, unii dintre colegi l-au acuzat că a fost complet pe lângă subiect. După ce, de exemplu, Gigi Oprişan i-a zis direct că „habar n-are ce spune”, legat de discuţie ce viza reţeaua şcolară, şi mai pasional, Spoială şi-a dat apoi cu părerea în ceea ce priveşte trei proiecte legate de Zona Liberă.spoiala

Directorul ZL, Răzvan Cuc, i-a explicat pe îndelete şi pe înţelesul tuturor de ce au fost întocmite proiectele aşa şi nu altfel, atât în şedinţă, dar a revenit cu precizări şi în conferinţă de presă, vineri, 30 ianuarie.

„Cred că este o practică a celor din PNL de a încerca să blocheze proiecte de dezvoltare fără a aduce o motivaţie concretă. În şedinţa de ieri, au fost trei proiecte legat de Zona Liberă şi i-am dat şi eu dreptate lui Gigi Oprişan când a spus că domnul Spoială habar n-are despre ce vorbeşte. Dacă anul trecut, spunea că sunt probleme cu bugetul Zonei, că nu poate fi aplicat aşa cum l-am gândit eu, i-am demonstrat că nu a avut dreptate. Zona Liberă Giurgiu a încheiat 2014 cu un profit de 298% mai mare faţă de cel din 2013”, a spus Răzvan Cuc.

Directorul ZL Giurgiu a menţionat că Gheorghe Spoială a criticat şi măsurile luate în privinţa păstrării firmelor, dar şi aducerii unor societăţi noi, inclusiv prin scăderea taxelor ce trebuie plătite de acestea. Apoi, Spoială l-a acuzat pe Răzvan Cuc de faptul că şi-ar fi mărit salariul.

„Grila de salarizare este aprobată, de la început, printr-un contract de management. Zona Liberă Giurgiu este singura societate din subordinea Consiliului Local ce nu a crescut(de la preluarea conducerii de către Cuc, n.r.) niciodată veniturile celor din Consiliul de Administraţie şi din Adunarea Generală a Acţionarilor(…). Probabil, domnul Spoială n-a putut să depăşească momentul în care a fost exclus din AGA, pentru că lipsea de la şedinţe… Aşa că, pe aceste probleme ale domniei sale eu le consider frustrări!”, a precizat directorul ZL Giurgiu.

Răzvan Cuc a amintit că, tot ieri, liberalul Spoială a criticat modul de întocmire al noului buget, deoarece cheltuielile ar fi mai mari decât veniturile.

Social-democratul giurgiuvean a menţionat că bugetul cuprinde prevederi pentru cofinanţări ale unor importante proiecte europene(precum cel legat de consolidarea cheului şi achiziţionarea de utilaje noi în zona respectivă), dar şi sume prevăzute pentru aducţiunea de gaze în Zona Liberă. O investiţie ultranecesară, atât pentru păstrarea firmelor, dar mai ales pentru atragerea de noi investitori.

„Trebuie să avem o atitudine constructivă, nu să vorbim în Consiliul Local doar ca să ne auzim vorbind! Mă aşteptam ca de la oameni în vârstă să avem ce învăţa. Eu ce să învăţ de la domnul Spoială? Că acţionează în baza ambiţiilor politice: să nu facă altul mai mult?”, a mai spus Răzvan Cuc.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.