Această propunere a venit din partea liderului PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.badalau

Într-o recentă conferinţă de presă, în contextul discuţiilor despre cazul trustului Antenelor, politicianul giurgiuvean a opinat că, în loc să blocheze conturile şi deci să închidă o societate cu probleme, ANAF şi-ar putea recupera banii altfel. Altfel însemnând şi că zeci, sute, poate mii de oameni şi-ar păstra locurile de muncă.

„Procentul capitalului românesc este foarte mic, comparativ cu cel străin, în această ţară, şi inclusiv ANAF trebuie să-l sprijine. Când o societate are probleme, instituţia respectivă vine şi-i blochează conturile, activitatea se opreşte şi toţi angajaţii merg acasă. Apoi, clădirile, terenurile etc. sunt scoase la licitaţie, pentru recuperarea prejudiciului, dar, după toate aceste proceduri, nici 10% nu mai recuperează. Consider că ar trebui să lăsaţi firmele să funcţioneze, să puneţi un administrator, ca să poată fi recuperat prejudiciul, să aibă cine să plătească, dacă instanţa decide că a existat un caz de evaziune fiscală acolo!”, a spus Niculae Bădălău.

Totodată, el a criticat modul în care ANAF a intervenit în forţă la sediile Antena 1, 3, Stars, Euforia şi la Zu TV.

„Susţinem libertatea presei care înseamnă democraţie. Sancţionăm modul în care au acţionat organele de control fiscal. A fost o chestie de agresiune(…). Timp de un an, Antenele au tot cerut, în scris, ANAF, statului, să găsească o soluţie pentru a nu părăsi clădirile, dar nu li s-a răspuns. Şi au venit, cu forţa, să-i evacueze în 5 zile. Nu este un lucru normal”, a mai declarat Niculae Bădălău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.