Șapte proiectile explozive au fost găsite, la sfârşitul săptămânii trecute, pe un teren din localitatea Băneasa. Cel care a solicitat sprijinul autorităților a fost un bărbat care desfășura activități de curățare a solului și de pregătire pentru culturile de primăvară. Acesta a observat mai multe obiecte ce păreau a fi elemente de muniție neexplodată și a sunat la 112.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre 5 proiectile explozive de calibrul 76 mm și două proiectile explozive de calibrul 100 mm.   Acestea au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distruse în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Comunicat de presă ISU Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.