Sincer, de la un om precum Ionel Muscalu, director al Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, aveam pretenţii când vine vorba despre corectitudine. Politică, politică, dar să îţi însuşeşti, în calitate de candidat la fotoliul de consilier local, reuşitele altora este chiar nedemn de cineva care se consideră un om cu valori morale.

Într-o postare pe Facebook, PNL-istul Ionel Muscalu s-a lăudat cu un proiect ambiţios privind restaurarea clădirii Muzeului, proiect pentru care, însă, domnia sa n-a mişcat vreun deget. Proiectul cu pricina a fost întocmit şi este derulat de specialiştii Consiliului Judeţean Giurgiu. Chiar managerul de proiect, Despina Manea, a atras atenţia, recent, tot pe Facebook, asupra încercării dlui Muscalu de culege laurii.

„Am stat sa ma gandesc de mai multe ori inainte sa fac aceasta postare… daca e bine sau nu, decid cei care vor citi.

Domnul MUSCALU IONEL, candidat PNL la CL Giurgiu, posta ieri o stire:

„O veste mare şi pentru giurgiuveni!
Ministerul Culturii a semnat astăzi contracte de finanțare nerambursabilă aferente proiectelor depuse în cadrul Programului RO-CULTURA, (…)” printre care si proiectul de restaurare a Muzeului Judetean „Teohari Antonescu” , al carui Director este.

Oricine va citi postarea va vedea ca numele „Consiliul Judetean Giurgiu” NU APARE NICAIERI.

Mai mult, domnul Muscalu raspunde nonsalant in comentarii ca nu a etichetat nici colegi din CJ Giurgiu pentru ca…”nu-i are ca prieteni pe FB”.

DIN SPIRIT DE ADEVAR, fac urmatoarele precizari:

Consiliul Judetean Giurgiu a depus, a castigat si va cofinanta acest proiect cu finantare din Fonduri norvegiene.
Domnul Muscalu Ionel, care nici macar NU ERA DIRECTOR la data depunerii proiectului si cu care eu nu am lucrat in calitate de manager de proiect, NU ma are ca prieten pe FB, pentru simplul fapt ca m-a blocat, din motive doar de dansul stiute.

Ma bucur ca domnul Muscalu doreste sa culeaga lauri. si raspunde reverentios la felicitarile care i se aduc.

Poate nu as fi facut aceste precizari, daca domnul Muscalu nu era candidat, dar m-am gandit ca este spre binele comunitatii sa stie si sa cunoasca mai bine oamenii pe care ii voteaza”, a scris Despina Manea, pe Facebook.

Astăzi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu au transmis un comunicat de presă pe acest subiect.

Consiliul Judeţean Giurgiu va implementa, în perioada 2020 – 2024, un proiect finanțat cu fonduri externe nerambursabile Norvegiene.

Proiectul „Restaurare, consolidare și dotare Muzeul Judeţean Teohari Antonescu” a fost depus în cadrul Programului RO-CULTURA şi este finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, Apelul “Restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice”

Proiectul are ca obiectiv restaurarea, consolidarea şi dotarea muzeului judeţean, aşa încât să ofere un spaţiu sigur şi modern pentru desfăşurarea activităţii personalului, pentru conservarea corespunzatoare a exponatelor, siguranţa vizitatorilor şi atragerea de cât mai mulţi vizitatori. Pe termen lung, se urmăreşte păstrarea şi transmiterea moştenirii culturale locale generaţiilor prezente şi viitoare.

Valoarea totală a proiectului este de 2.449,787.17 euro iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Fundaţia Amfiteatru şi Morten Bruun. Beneficiarul final al proiectului este Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.