Ce vorbă mişto au românii: „Răzbunarea e arma prostului”!

Când vreodată, mai ales în politică, respectiv administraţie, a ieşit ceva bun dintr-o acţiune desfăşurată sub semnul răzbunării? Uitaţi-vă la Giurgiu, de exemplu… Căci, ştim cu toţii, şi de aia suntem unde suntem.

Sătul de promisiuni deşarte, de aroganţă şi de minciuni, cum a şi declarat, de altfel, primarul comunei Comana, Aurel Enache, a avut curajul să anunţe oficial că nu mai vrea să facă parte din echipa PNL Giurgiu.

Bărbăteşte, cu maturitate şi ca dovadă a mult-trâmbiţatei superiorităţi, cei vizaţi ar fi trebuit să-l lase să plece, fără să-şi verse frustrările politice sau de orice altă natură, transformate în acte evidente de răzbunare, cu efecte grave asupra dezvoltării unei comunităţi.

De la anunţul cu pricina, primarul Enache este faultat financiar la orice alocare. Fie că vorbim despre bani de la Guvernul condus de PNL, ori de cei care vin prin Finanţe sau, iată, de la Consiliul Judeţean Giurgiu, edilul uneia dintre cele mai frumoase şi mai importante comune giurgiuvene(mai ales din punct de vedere turistic) este „executat” cu dreapta.

Comana a fost ştearsă de pe lista privind alocarea celor  6% din impozit pe venit(pe care i-au pierdut toţi primarii, graţie CJ Giurgiu condus de preşedintele Beianu), iar acum, la echilibrarea bugetului, i-a fost alocată o sumă mult mai mică decât în anii anteriori. Adică, dacă în 2020 şi 2021, Comana primea 7 miliarde lei vechi, anul ăsta ia doar 3,5 miliarde.

Cum am mai spus şi cu alte ocazii, domnilor PNL-işti, nu-l pedepsiţi pe Aurel Enache. Slavă Domnului, a făcut atât de multe lucruri în Comana că, vorba aceea, probabil nici nu s-a născut deocamdată vreun contracandidat. Ci îi pedepsiţi pe toţi giurgiuvenii de acolo, banii putând fi folosiţi pentru continuarea dezvoltării comunităţii lor.

Primarul Aurel Enache le-a dat o declaraţie pe acest subiect colegilor de la Giurgiu pe Surse, pe care o redăm integral:

Din luna noiembrie şi până în luna ianuarie, sunt câteva sate din comuna noastră care au trecut la judeţul Ilfov. Este singura explicaţie logică pentru modul în care a gândit domnul preşedinte Beianu criteriile de repatizarea a banilor de la Consiliul Judeţean către Comana. Nu vreau să mă gândesc la răzbunare politică, cu siguranţă nu ar face dumnealui aşa ceva. Pentru că nu se răzbună pe primarul Aurel Enache, care i-a adus 3.500 de voturi, de suferit au toţi oamenii din localitate.
Este foarte grav pentru toţi locuitorii judeţului Giurgiu faptul că un preşedinte ilegitim de consiliul judeţean a transformat instituţia într-un SRL. Dumitru Beianu împarte banii de la buget ca şi cum ar fi banii lui. Ştiu că te doare, domnule preşedinte, dar îţi spun încă o dată în faţă: Nu oamenii te-au votat, primarii te-au făcut ce eşti astăzi!”.

Fără alte comentarii…

Sursă foto: Foto Arcanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.