Primarul municipiului Giurgiu a transmis, recent, un comunicat de presă, ca răspuns la un document similar trimis presei de către reprezentaţii PNL Giurgiu. Este vorba despre proiectele CL la care consilierii PNL, ALDE şi UNPR s-au abţinut, acestea nereuşind, aşadar să treacă.

„Referitor la COMUNICATUL DE PRESĂ emis de Organizația Județeană a PNL Giurgiu în data de 10.03.2016, cu privire la declarațiile mele publice după ședința ordinară a Consiliului Local, și mai ales la consecințele votului în plen și la atitudinea opozantă a consilierilor PNL, ALDE și UNPR, revin cu o serie de precizări menite să clarifice, dacă mai este nevoie, un punct de vedere argumentat și de necontestat.

În consecință, invocarea motivelor obiective legate de accesul la materiale înainte de ședință sunt mai mult decât puerile și incalificabile, având în vedere că primele 35 de proiecte de hotărâre au fost transmise consilierilor în intervalul  8-11 februarie și au constituit material de lucru la comisiile de specialitate din care și consilierii PNL fac parte.

Proiectele de hotărâre de la nr. 35 până la nr. 49, inclusiv, au fost transmise în intervalul 12-25 februarie, iar ultimele proiecte, de la punctul 50 la punctul 63, inclusiv, au fost încărcate în tablete între 26 februarie și 3 martie. Și acestea din urmă au fost analizate și dezbătute în comisiile de specialitate din care fac parte și reprezentanții PNL (comisia juridică-Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, comisia servicii publice-Elena Dinu, comisia de învățământ/cultură-Mirela Ciulacu, comisia de buget-Liviu Popazu), au primit aviz favorabil și au fost aprobate în unanimitate.

Invocarea motivului nefuncționalității parțiale a sistemului informatic la o ședință ordinară în care comisiile de specialitate au fost întrunite deja, având materialul la dispoziție, nu poate justifica atitudinea de vădită opoziție, rezultată din motive subiective, respectiv politice.

Faptul că proiectele de hotărâre au fost trecute prin comisiile de specialitate, avizate și votate în unanimitate, denotă că aleșii locali PNL au avut cunoștință despre conținutul acestora, le-au studiat, și face penibilă și hilară atitudinea ulterioară, din timpul ședinței, aceea de “neștiință”.

Nu în ultimul rând, îmi permit să remarc și stilul deloc oficial impus de un comunicat de presă, exprimarea lejeră și pamfletară uzitată în acest document, lansând ipoteze și păreri menite să îmi afecteze imaginea, fără a avea, evident, dovezi sau fără a corespunde cu adevărul.

Nicolae BARBU

Primarul Municipiului Giurgiu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.