Primarul Nicolae Barbu a postat, recent, pe pagina sa de Facebook un mesaj ce vizează atât conducerea şcolilor din Giurgiu, cât şi părinţii elevilor care merg la cursuri.

„ÎN ATENȚIA CONDUCERII UNITĂȚILOR DE INVĂȚĂMÂNT

Pentru buna funcţionare a procesului de învăţământ și pentru susținerea activităților de întreținere, dezvoltare și modernizare a bazei materiale a grupei/clasei și unității de învățământ vă adresăm rugămintea de a include în necesarul privind cheltuielile materiale şi achiziționarea de papetărie/consumabile (ex.burete, cretă, marker, etc.).
Această solicitare expresă vine pentru a stopa practica des folosită de a utiliza consumabile achiziționate de elevi sau părinți, procedură pe care insistăm să nu o utilizați!
Vă readucem în atenție faptul că, potrivit legislației, fondul clasei și fondul școlii nu există, astfel că părinții NU sunt obligați să contribuie la achiziționarea de papetărie/consumabile/materiale.
Mai mult, elevilor și personalului școlii le este interzis să colecteze astfel de fonduri.
În situația în care vom mai primi astfel de sesizări, vom informa Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu și alte instituții abilitate pentru a analiza astfel de practici ilegale.

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR
Pentru buna funcţionare a procesului de învăţământ și pentru susținerea activităților de întreținere, dezvoltare și modernizare a bazei materiale a grupei/clasei și unității de învățământ vă aducem la cunoștință că unitatea de învățământ are obligația să includă în necesarul privind cheltuielile materiale şi sumele necesare achiziționării de papetărie/consumabile (ex.burete, cretă, marker, etc.).
Potrivit legislației în vigoare, fondul clasei și fondul școlii nu există, astfel că dumneavoastră NU sunt obligați să contribuiți la asemenea fonduri și mai mult de atât, elevilor și personalului școlii le este interzis să colecteze astfel de fonduri.
Pentru a stopa această practică, vă adresăm rugămintea de a ne transmite sesizările/reclamațiile pe adresa de e-mail sau pe contul oficial de facebook:
– primar@primariagiurgiu.ro,
– https://www.facebook.com/nicolae.barbu.796,
– invatamant@primariagiurgiu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.