Liderul social-democrat şi parlamentarii giurgiuveni Cristian Marciu, Elena Dinu, Răzvan Cuc şi Alexandru Andrei au participat, duminică, 18 iunie, la o conferinţă de presă pe tema viitoare moţiuni de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu.

Marian Mina a reamintit faptul că organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu, primarii şi parlamentarii giurgiuveni au decis să susţină deciziile statutare ale Comitetului Executiv Central al PSD: retragerea sprijinului politic şi excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, dar şi susţinerea moţiunii de cenzură împotriva unui guvern care nu mai are sprijin politic, deci, care, practic, nu mai există.

Considerăm că cel mai importat lucru este repunerea în aplicare a Programului de Guvernare al PSD, este obligaţia noastră să ne respectăm angajamentele făcute în faţa oamenilor. Într-adevăr, avem o situaţie deloc plăcută acum şi este de neacceptat incertitudinea, criza aceasta creată de Sorin Grindeanu. Considerăm că asistăm la un act de trădare faţă de propriul partid, faţă de toţi românii.

Vă reamintesc faptul că PSD este singurul partid care, în campania pentru parlamentare, nu a avut un premier desemnat, ci a promovat un program de guvernare în care românii şi-au arătat încrederea.

Onoarea făcută de către PSD domnului Grindeanu de a coordona punerea în aplicare a Programului a fost răsplătită, între ghilimele, desigur, cu trădare, cu urmărirea propriului său interes.

Cererea lui Grindeanu către Dragnea ca acesta să demisioneze este o sfidare la adresa tuturor membrilor de partid. Liviu Dragnea a fost ales lider în mod democratic şi doar cei care l-au ales pot decide dacă trebuie să îşi dea demisia sau nu, în niciun caz nu decide Grindeanu asta.

Sorin Grindeanu, un ilustru necunoscut până la numirea sa ca prim-ministru, vrea să confişte puterea în favoarea unor forţe care… nu au câştigat alegerile din 2016. Şi în PSD, ca în toate partidele, sunt reguli pe care, dacă nu le respecţi, te retragi cu demnitate. Dacă partidul te aşează într-o funcţie, atunci tot acesta are dreptul să ţi-o şi retragă. SĂ faci un pas înapoi de bună-voie, acesta ar fi un act de onoare, de demnitate.

Sorin Grindeanu n-a făcut-o. Dimpotrivă. Însă el nu mai reprezintă PSD, ci un guvern fantomă.

Către toţi colegii mei din PSD fac un apel la unitate, la solidaritate pentru că PSD are datoria faţă de români să aplice toate măsurile dintr-un Program de Guvernare cărora oamenii i-au dat încrederea”, a declarat Marian Mina.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.