Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a dat de pământ cu Răzvan Cuc, vineri, 7 iunie, în emisiunea „Drumurile noastre”, la televiziunea B1, moderată de Ştefan Etveş.  Alături de Marian Mina au fost invitaţi şi jurnalistul specialist în transporturi Doru Cireaşă, dar şi vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, Cristian Erbaşu.

Printre subiectele dezbătute se numără şi centura Mihăileşti, dar şi Podul de la Grădiştea. Întrebat despre fiecare în parte, preşedintele CJ Giurgiu l-a criticat dur pe ministru Transporturilor, Răzvan Cuc, precizând că oficialul NU este giurgiuvean, cum a susţinut moderatorul. De altfel, Mina a atras atenţia că Răzvan Cuc nu doar că nu a ajutat judeţul, însă, de când e ministru, chiar ar fi blocat proiecte de infrastructură din Giurgiu.

Referitor la Centura Mihăileşti şi la momentul în care Cuc s-a făcut că rupe  contractul cu constructorul, în faţa presei, Mina a replicat: „Este cel mai slab ministru al Transporturilor pe care l-a avut PSD, până acum. Eu consider că şi Cuc şi directorul Neaga( Narcis Neaga, director al CNAIR, n.r.) trebuie să răspundă pentru toţi banii pe care s-ar putea să îi dăm înapoi constructorului! Drumurile nu se fac cu circ, nu suntem în epoca de piatră! Cine plăteşte pentru circul ieftin făcut de Cuc? Românii, din păcate! (…)”, a spus Mina, subliniind faptul că centura Mihăileşti este, evident, mai mult decât necesară, DN 6 fiind unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale din România.

Trebuie menţionat că, la două luni după show-ul lui Cuc, de la Mihăileşti, constructorii au dat în judecată statul român, au obţinut suspendarea procedurii de „rupere” a contractului şi s-ar putea să primească despăgubiri de milioane de euro.

Referitor la Podul de la Grădiştea, preşedintele executiv al PSD Giurgiu a amintit faptul că a spus, şi cu alte ocazii, că, cel puţin în mandatul lui Cuc, nu va fi un obiectiv realizat. „Acel pod nu va fi făcut. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Nu în mandatul lui Răzvan, care nu, nu este giurgiuvean, a ajuns aici printr-o conjunctură. Acum e la Neamţ. Nerecunoscător giurgiuvenilor care l-au trimis în Camera Deputaţilor, nu a ajutat cu nimic judeţul Giurgiu, ba chiar a blocat proiecte din judeţul nostru!”, a spus Marian Mina.

În cadrul aceleiaşi emisiuni s-a discutat, de asemenea, şi despre soluţii pentru salarizarea în domeniul construcţiilor, inclusiv în Giurgiu, despre şantierele deschise în judeţul nostru, despre lipsa forţei de muncă.

Totodată, Marian Mina a anunţat că investiţiile pe DJ 507 au ajuns la circa 30% şi ar putea fi gata în circa 3 luni.

Sunt şi alte subiecte interesante pe care invitaţii lui Etveş le-au discutat, iar dumneavoastră puteţi urmări întreaga emisiune incendiară AICI:
https://www.b1.ro/inregistrari/talk-ora-13

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.