La expirarea celor 45 de zile prevăzute de Ordonanţa 55, presa centrală a demarat, la fel ca şi în plan local, o centralizare a efectelor produse de actul normativ.

Potrivit PSNews.ro, Alianța Creștin-Liberală a trimis, miercuri, o circulară tuturor organizațiilor din teritoriu, în care li s-a cerut să-și evalueze până luni pierderile politice suferite.

Conform celor de la evz.ro, în plină campanie electorală, ACL a rămas fără aproximativ 300 de primari, urmare a unei evaluări provizorii. Potrivit aceleiași surse, aproximativ 300 de primari ai PNL și PDL au părăsit cele două formațiuni, în favoarea PSD și UNPR.

„Printre cei mai cunoscuți primari care au profitat de ordonanță se numără liberalul Marius Stan, edilul din Galați sau Daniel Drăgulin (PNL), primarul din Călărași, ambii preferând să treacă la UNPR. La rândul său, și soțul Monicăi Iacob-Ridzi, Tiberiu, primarul din Petroșani, a dat PDL pe UNPR”, notează cei de la PSNews.ro

Acelaşi ziar notează că Giurgiu este în topul organizaţiilor PSD spre care s-au îndreptat cei mai mulţi primari, potrivit unor date provizorii. „Nu mai puţin de 44 de edili de la alte partide au semnat adeziuni pentru social-democraţi, în acest judeţ”. PSD Giurgiu este urmată de organizația Buzău, în care s-au înscris 27 de edili şefi, iar, la Iași, 27. Şi social-democraţii din Olt au primit în rândurile lor 22 de aleşi locali, se mai arată în articolul PSNews.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.