Judeţul Giurgiu s-a aflat sub avertizare hidrologică de Cod Portocaliu urmat de Cod Galben de inundaţii în perioada 09-13 martie 2018. Din cauza topirii zăpezii şi a creşterii debitelor râurilor s-au înregistrat pagube semnificative în localităţile  Bucșani, Răsuceni, Crevedia Mare, Gostinari, fiind vorba despre zeci de hectare de terenuri agricole, păşuni acoperite de ape, dar au fost inundate şi gospodării, podeţe, două drumuri judeţene- pe anumite tronsoane- şi un drum comunal.

Râurile care au ieşit din matcă sunt Neajlov, Dâmbovnic, Glavacioc şi Câlniştea.

Însă, datorită unei colaborări excelente între toate instituţiile cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din judeţul Giurgiu, nu s-au înregistrat cazuri deosebite, nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti şi nici nu au fost evacuate persoane din locuinţele lor.

“Încă o dată, am arătat că suntem o echipă şi că împreună lucrăm foarte bine. Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor mei şi, în mod deosebit personalului din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru toate eforturile depuse, dar mai ales domnului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Mircea Andrei. Îl felicit pentru cum a coordonat activităţile specifice instituţiei pe care o conduce! Mircea Andrei a dovedit că este un bun lider. A fost prima dumnealui experienţă în ceea ce priveşte inundaţiile, din postura de director al SGA, iar eu consider că a trecut testul cu brio”, declară prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

În dimineaţa zilei de 14 martie, mai erau probleme cu inundaţiile la Răsuceni, unde se intervine la scoaterea apei din două curţi, la Bucşani unde sunt inundate 22 de hectare de teren agricol, respectiv păşune, dar este inundat şi un pod, la Gostinari, din cauza măririi debitului râului Argeş.

 

Prefectura Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.