Licitaţia pentru serviciul de amenajare a Halei tri-modale, a Portului Verde, în Zona Liberă Giurgiu, va fi organizată la sfârşitul acestei luni. De construcţie se vor ocupa cei de la Industrie Logistik, a anunţat, recent, primarul Nicolae Barbu.„Această investiţie nu va aduce un plus semnificativ imediat privind locurile de muncă. Vor lucra la Portul Verde 20-25 de oameni, însă realizarea acestei investiţii cu fonduri europene va însemna venirea în Zonă a unor firme noi, pentru că infrastructura ce va fi pusă la punct va însemna avantaje pentru ei. Vorbim despre o dezvoltare pe orizontală”, a spus Barbu.

Aşa cum este ştiut, Portul Verde presupune amenajarea unei hale imense, acolo unde vor acosta navele cu mărfuri iar transportul produselor către depozitele firmelor din Zona Liberă, rutier, dar şi feroviar.

În acelaşi timp, Barbu a anunţat că această perspectivă i-a încurajat inclusiv pe austriecii de la Voestalpine.

„Am avut o întâlnire cu directorul Voestalpine şi mi-a prezentat un proiect de extindere a fabricii. Este un proiect de 2 milioane de euro şi au acceptul de la Linz pentru amenajarea unei noi hale, cu opt intrări, pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Nu mai au capacitate de stocare a materiei prime şi au nevoie de extindere iar faptul că vom avea Hala Tri-Modală este un avantaj mare pentru ei, transportul fiind făcut rapid de la vase la noua lor hală”, a explicat Nicolae Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.