Zeci de copii şi tineri din judeţul Giurgiu au fost informaţi de poliţişti cu privire la riscul de a deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor rutiere sau de implicare a lor în activităţi infracţionale.

Aceasta, în cadrul unor întâlniri purtate depoliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Posturilor de Poliţie Băneasa, Greaca şi Toporu, cu elevii şcolilor cu clasele I-VIII din localităţile Băneasa, Greaca şi Toporu.

Discuţiile s-au derulat în cadrul campaniei “Vacanţă în siguranţă”.

“Poliţiştii au purtat discuţii cu elevii despre dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi tinerii, modalităţile de prevenire antivictimală, răspunderea penală a minorului conform Noului Cod Penal, prevenirea traficului şi consumului de substanţe interzise, dispariţiile de minori, siguranţa pe internet etc. De asemenea copiilor le-au fost explicate principalele reguli de circulaţie pe care aceştia trebuie să le respecte pe timpul deplasării pe drumurile publice ca pieton sau biciclist. Cu ocazia sfârşitului de an şcolar, poliţiştii le-au urat elevilor să petreacă vacanţa în siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.