Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 2.361 articole pirotehnice, în valoare comercială de 5000 lei, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă în țară fără a deține autorizațiile necesare.

   În data de 27.12.2017, în baza Planului comun de acțiune ”Foc de artificii”, încheiat între I.T.P.F. Giurgiu și I.P.J. Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfășurat o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Astfel, la ora 13.30, echipa comună a descoperit într-un autoturism marca BMW cantitatea de 2.361 articole pe bază de amestecuri pirotehnice.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparțin unui pasager din autoturism, MM., în vârstă de 34 de ani.

Faţă de cele constatate persoana în cauză a declarat că articolele pirotehnice îi aparțin, le-a cumpărat din localitatea Ruse, contra sumei de 2 500 lei, intenţiona să le ofere cadou prietenilor și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Bunurile, cu o valoare de piaţă de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițeri din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.