Au văzut cum arată echipamentul de protecţie al forţelor de intervenţie, armamentul folosit la misiuni, dar şi câteva dintre mijloacele tehnice folosite de specialiştii criminalişti în identificarea persoanelor, ridicarea şi compararea unor categorii de urme.

În plus, poate atracţia zilei a constituit-o modul de funcţionare al „detectorului de minciuni”. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei(IJP) Giurgiu şi-a deschis porţile, vineri, 28 noiembrie, sediul instituţiei fiind vizitat de elevi de la mai multe unităţi şcolare din municipiu. Acţiunea face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

„În timpul întâlnirilor, pentru înţelegerea şi familiarizarea cu activităţile desfăşurate de structurile poliţiei, ofiţeri şi agenţi specialişti în domeniul criminalistic, rutier, prevenirii criminalităţii, intervenţiei şi acţiunilor speciale, au prezentat informaţii despre activităţile specifice, plecând de la sesizarea evenimentelor, continuând cu metodele folosite în descoperirea şi capturarea persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi încheind cu rolul şi locul poliţistului în comunitate”, se arată într-un comunicat de presă al IJP Giurgiu.

Dincolo de mijloace şi tehnici de intervenţie, elevilor giurgiuveni le-au fost prezentate şi ofertele educaţionale şi condiţiile de admitere la unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, invitaţii au luat parte şi la ceremonia de avansare în gradul profesional următor la termen şi înaintea expirării stagiului minim a poliţiştilor care s-au remarcat în activitate, respectiv a 94 de agenţi şi 25 de ofiţeri de poliţie, trăind alături de aceştia emoţia şi bucuria împlinirii profesionale.

„Activităţile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, vor continua în data de 1 Decembrie când I.P.J Giurgiu va participa cu un detaşament de poliţişti şi autospeciale alături de alte forţe ale Ministerului Afecerilor Interne şi Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu la  parada militară, organizată în Piaţa Tricolorului din municipiul Giurgiu”, se mai arată în comunicatul de presă al IJP Giurgiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.