Alo, ce se petrece la Poliţia Giurgiu?! Trei cazuri recente, foarte grave, atrag din nou atenţia asupra instituţiei menţionate, care se pare că ajunge din rău în mai rău.

Iar unii politicieni, în loc să-l plângă pe şeful IPJ, Cătălin Georgescu, pe Facebook, că ar fi supus nu ştiu căror presiuni, mai bine i-ar cere să explice public cum sunt posibile următoarele?

1 . Surse din Poliţie ne-au transmis că, săptămâna trecută, un incident grav a avut loc la Poliţia Municipală Giurgiu. A fost sustras sau s-a pierdut, încă nu se ştie, de la camera de armament a subunităţii un încărcător de pistol, cu şase cartuşe, pentru pistolul Carpaţi!

Domnilor oameni ai legii, lăsaţi comunicatele alea în care aflăm câte capre au mai furat oamenii prin sate sau câte permise aţi reţinut, preocupaţi-vă, domnilor, de propria orgradă, că, dacă nu găsiţi încărcătorul şi cine ştie Dumnezeului pe mâna cui a ajuns, CINE RĂSPUNDE PENTRU VREO NENOROCIRE?

2. Să nu uităm de celebra bătaie din Piaţa Constituţiei, unde două clanuri rivale şi-au reglat conturile în stradă cu pistoale, topoare şi bâte. Bilanțul? Un mort și un rănit.

Victima este Ban Ion, de 40 ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, localitate situată la 5 kilometri de muncipiul Giurgiu.

Unul dintre clanurile rivale este din comuna Oinacu și celălat din Capitala, motivul răfuielii fiind acela al disputei pentru supremația pe traficul de femei si de copii in Anglia.

Este evident că Poliția Județeana Giurgiu a fost din nou depașită total de evenimente. Cum este posibil să nu aibă nicio informaţie despre infracțiunile comise de clanul din Oinacu? Cum e posibil să nu fie în strare să prevină organizarea acestei grupari violente și deplasarea membrilor ei la București pentru războiul din inima Capitalei?

3. Un alt caz deosebit de grav este acela al unui tânăr giurgiuvean, elev al Şcolii de Poliţie din Câmpina, prins în timp ce vindea etnobotanice colegilor săi.

S-a întâmplat la începutul lunii, când mascații de la antidrog au descins la Școala de Agenți de Poliție  Câmpina și au găsit asupra elevului CONSTANTIN MARIUS S., de 22 ani, aproape 100 de doze de etnobotanice preparate pentru a fi distribuite in instituția de formare a oamenilor legii.

Surse susţin că tot cartierul din municipiul Giurgiu unde locuia elevul știa ca el vindea si consuma droguri și, in ciuda acestui fapt, Poliția Județeană i-a admis anul trecut dosarul de candidat la scoala Campina.

Constantin mai avea o luna și ieșea polițist! Anul acesta, timp de 4 luni, el a făcut practica la Poliția Giurgiu și a patrulat cot la cot cu agenţii. Oprea masini și legitima persoane in timp ce, probabil, era chiar drogat.

Surse din Poliţie susţin că tânărul Constantin ar fi protejat de şeful IPJ Giurgiu pe care l-ar cunoaşte… personal!

Oameni buni, e din rău în mai rău! LA GIURGIU, infracţionalitatea este în creştere, LA TOATE CAPITOLELE, potrivit datelor furnizate chiar de către Poliţie, dispar încărcătoare, “apar” clanuri, care sigur nu s-au format peste noapte, vorbim despre trafic de persoane, de droguri, de tânăr viitor poliţist prins că vinde droguri!

Şi, în tot acest timp, unii politicieni găsesc de cuvinţă să-i plângă de milă celui care, conform legii, răspunde pentru tot ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce!

Dacă unui ministru i se cere să-şi dea demisia pentru poate mult mai puţin sau mai… departe de atribuţiile sale, şefului de la Poliţia Giurgiu ce ar trebui să I se ceară?

Vom reveni şi cu numele politicienilor care-l ţin, declarat, pe faţă, în braţe pe şeful POliţiei Giurgiu. Poate vor avea bărbăţia să-şi dea demisia împreună.

Redacţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.