Discuţii aprinse a iscat, azi, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, punctul privind modificările salariale survenite în urma trecerii contribuţiilor de la angajat la angajator.

Dezbaterile la nivel naţional pe acest subiect le-aţi urmărit, cu siguranţă. Voci neautorizate, nepregtite şi exclusiv răutăcioase urlau că: ba scad salariile, ba vor creşte contribuţiile, oricum, propaganda PNL-isto-USR-istă o dădea ca pe-o apocalipsă în buzunarele românilor.

Aşa cum au explicat specialiştii la momentul respectiv, iată că nu au scăzut nici salariile, nici contribuţiile nu au crescut, ba chiar procentul s-a redus de la 55% la 47%.

Dar modificări au apărut, ce-i drept, prin majorarea salariului brut şi, da, deocamdată sensibil a celui net. MAJORARE! Adică toată lumea are de câştigat.

În acest sens, toate administraţiile publice locale trebuie să treacă, în baza Ordonanţelor de Guvern aferente, prin şedinţe, proiecte de hotărâre cu modificările impuse.

PNL-iştii Florian Velicu şi Nicuşor Iacob, cu lecţiile politice făcute (vorba lu’ Nicuşor) pietonală, au început cu: aaaa, nu mai minţiţi poporu’ cu televizoru’ pentru că nu cresc salariile nete! Cu cât pleacă omul acasă în buzunar, e? Aaaa, e nenorocire mare că … cât au vicepreşedinţii salariul? Etc.

Specialiştii din CJ, dar şi preşedintele Marian Mina au încercat să le explice băieţilor ce v-am spus şi noi mai sus. Domniile lor o ţineau p-a şefului Anton, of course!

Până şi Vasile Mustăţea(ALDE) şi-a ieşit un strop din fire şi le-a reamintit PNL-iştilor că „nu e competenţa noastră să analizăm oportunitatea actelor normative. Mergeţi în Parlament şi propuneţi acolo legi!”. Alţii le-au spus PNL-iştilor că astfel de discuţii trebuie purtate la conferinţele de presă la partid. Alţii le-au amintit de majorările semnificative ale salariului net în administraţie, de anul trecut.

Velicu a insistat cu-a şefului, adresându-se directorului economic, Florentina Stănculescu, şi i-a cerut să dea un exemplu de salariu pe care îl avea un angajat până la modificări şi după.

Doar că n-a lăsat-o să termine. Ea a apucat să spună că poate începe cu exemplul indemnizaţiei lui Velicu, fază la care acesta din urmă a izbucnit: „Dar ce facem aici, dialog?”

Păi, da, stimabile, că în CJ Giurgiu nu e dictatura de la şedinţele PNL! Auzi cine vorbea de dictatori şi dictatură…

În Consiliul Judeţean sunt purtate dialoguri, constructive dacă se poate, domnule Velicu, în interesul cetăţeanului dacă se poate, domnule Velicu, pentru că d-aia sunteţi acolo!

Florentina Stănculescu i-a atras atenţia lui Velicu asupra tonului folosit şi i-a reamintit: „Între noi, domnule consilier, nu există raport de subordonare! Nu mă trataţi ca pe un sclav, că nu suntem sclavii dumitale! Vă răspund dacă îmi spune preşedintele Mina care este şeful meu!”

Atât.

Bravo, doamna Stănculescu!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.