Joi, 16 octombrie, a fost ultima zi în care, în baza Ordonanţei 55, aleşii locali, primari, consilieri judeţeni şi locali au putut trece la orice partid fără să îşi piardă mandatul.

O zi mai târziu, preşedintele Partidului Liberal Reformator(PLR) Giurgiu, Toma Petcu a făcut public propriul bilanţ.

Astfel, PLR Giurgiu are 4 consilieri judeţeni: Constantin Buduru, provenit de la Partidul Ecologist, Adrian Chiran, Andrei Ovidiu şi Cătălin Matei, toţi din PNL.

De asemenea, sunt şi doi consilieri pe lista de supleanţi, foşti PDL-işti, Florin Moţoi şi Dănuţ Sivu.

În Consiliul Municipal Giurgiu, PLR are acum 2 consilieri, ambii veniţi din PNL, Gheorghe Gâdea şi Ionuţ Badea.

Şi aici, au ajuns pe lista de supleanţi foşti membri ai PNL, acum la PLR: Iulian Stoenescu, George Ţigănilă, Marian Popescu şi Gheorghe Bulacu.

Partidul lui Călin-Popescu Tăriceanu are şi un viceprimar, venit, în baza OUG 55, din PNL, fiind vorba despre cel din Adunaţii Copăceni.

În diferite comune, au trecut la PLR şi 14 consilieri locali.

Pe de altă parte, tot într-o conferinţă de presă, şeful PNL Giurgiu( şi al Consiliului Judeţean), Vasile Mustăţea, a declarat că va cere atât conducerii CJ cât şi a CL Giurgiu să pună pe ordinile de zi proiecte privind încetarea mandatelor consilierilor foşti liberali şi care au trecut la PLR. Motivul? Tribunalul a respins solicitarea conducerii formaţiunii lui Tăriceanu, iar asta ar însemna că respectivii consilieri ar face parte acum dintr-un partid care nu există.

Toma Petcu a replicat: „Domnul Mustăţea este şi preşedinte al CJ Giurgiu şi are acces la cabinetul secretarului Dinu pentru a verifica registrul unde au fost înregistraţi consilierii. Este specificat că sunt reprezentanţi ai PLR, fostul Partid Naţional al Mediului, cu menţiunea că PLR este în curs de transformare”.

Liderul liberalilor reformatori din Giurgiu a precizat că, totuşi, în opinia sa, Mustăţea nu va reuşi să îi scoată din consiliu pe cei 4, pentru că trebuie să ţină cont de faptul că sunt două foruri ce ar trebui să avizeze aşa ceva: secretarul judeţului şi Prefectura.

„Dacă domnul Mustăţea are o problemă cu aceşti consilieri să se îndrepte în instanţa de contencios-administrativ”, a mai spus Petcu.

 

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.