Judeţul Giurgiu se află, de noaptea trecută, sub avertizare cod portocaliu de inundaţii pe Neajlov, în zona Vadu Lat, iar reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) Giurgiu au transmis, în această dimineaţă, ultimele informaţii cu privire la efectele revărsării apelor râurilor Neajlov şi Dâmbovnic.

Astfel, probleme au fost înregistrate în comunele Iepureşi, Bulbucata, Clejani şi Bucşani.

Per total, au fost inundate 2 curţi, 3 grădini, 185 de hectare de teren agricol, 263 de hectare de păşune, un podeţ, dar şi 3 drumuri comunale care sunt, însă, circulabile, la acest moment.

„Pe râurile interioare care străbat judeţul Giurgiu se înregistrează creşteri ale nivelurilor şi debitelor din cauza precipitaţiilor înregistrate în ultimul interval de timp, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării viiturilor din amonte. Astfel, sunt în uşoară creştere râurile Sabar, Neajlov pe tronsonul Vânătorii Mici – Crevedia Mare – Vadu Lat – Bulbucata – Singureni – Iepureşti – Călugăreni – Comana şi Dâmbovnic pe tronsonul Roata de Jos – Mârşa – Vadu Lat confluenţa cu râul Neajlov.

În ultimele 24 de ore cantitatea de precipitaţii sub formă de ploaie a scăzut: staţia pluviometrică Mârşa – 6,2 l/mp/24 h, municipiul Giurgiu – 0,7 l/mp/24h”, se arată în comunicatul de presă al CJSU Giurgiu.

În acelaşi document este specificat faptul că nu s-a impus evacuarea persoanelor sau bunurilor acestora din comunele menţionate şi că se menţin în continuare măsurile dispuse de prefectul judeţului.

sursa foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.