Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala unui autocar, peste 2.100 articole textile şi încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferul turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 13.02.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra unui autocar, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala acestuia, cantitatea totală de 2.125 articole textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în  vârstă de 56 de ani, şoferul mijlocului de transport internaţional. Persoana în cauză a declarat că a primit bunurile de la un cetăţean român, în Bulgaria, pentru a le transporta în Romania și nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 13.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.

Poliţia de Frontieră Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.