Apele râurilor Neajlov şi Dâmbovnic fac prăpăd în judeţul Giurgiu. Numărul hectarelor de terenuri agricole, pădure şi păşune inundate a depăşit 2.600, iar apa a inundat 170 de curţi şi grădini din Hotarele.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) Giurgiu au anunţat că pentru protecția unei școli și a 6 locuințe din comuna Vânătorii Mici, în această dimineață, la ora 03.30, a început construirea unui dig din saci de nisip.

“La această acțiune participă 28 militari de la ISU Giurgiu, 25 persoane de la SGA Giurgiu și Comitetul local pentru situații de urgență(…) În localitatea Vânătorii Mici au fost evacuate preventiv 2 persoane și 70 de animale mici dintr-o gospodărie. Acestea au fost duse în spații special amenajate puse la dispoziție de primărie”, se arată într-un comunicat al CJSU.

Potrivit documentului, 12 comune sunt afectate de apele revărsate ale râurilor Neajlov şi Dâmbovnic. Este vorba despre Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Bulbucata, Clejani, Letca Nouă, Bucşani, Hotarele şi Comana. Per total, sunt inundate 1072 ha teren agricol, 1010 ha păşune, 620 ha padure, 170 curti si gradini, 3 podeţe şi 3 drumuri comunale.

Giurgiu se află sub cod galben de inundaţii pe râul Argeş şi sub cod portocaliu pe Neajlov şi Sabar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.