Poliţiştii din Olt efectuează, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2 milioane de lei, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice (…), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează 17 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov. Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală”, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt.

Conform aceleiaşi surse, principalul suspect în dosar este un om de afaceri din judeţul Olt.

„În fapt, administratorul unei firme din judeţul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăţi comerciale, cu scopul de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA. Plăţile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată, au fost tranzacţionate ulterior către instiţutii şi unităţi administrativ-teritoriale”, se mai arată în comunicat.

După finalizarea descinderilor vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, suspecţii urmând să fie conduşi la sediul IPJ Olt pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă peste 70 de poliţişti din Olt, Bucureşti, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu şi Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.