Înfrângerea zdrobitoare din primul tur al alegerilor prezidențiale, cel puțin pe plan local, îi face pe reprezentanții giurgiuveni ai ACL să caute „sprijin” pe la ceilalți perdanți. 

Cum, la nivel național, majoritatea celor care nu au trecut de primul prag și-au anunțat, deja, mai mult sau mai puțin pe față, susținerea pentru candidatul USD, Victor Ponta, Gheorghe Ștefan și Vasile Mustățea încearcă să joace „altfel” decât se procedează la nivel central.

Deși candidatul lor, Klaus Iohannis, a susținut că el nu apelează la sprijinul nimănui, cei doi co-președinți din Giurgiu au demarat deja discuțiile cu reprezentanții locali ai…PP-DD!! Anunțul a fost făcut de Gheorghe Ștefan, „partea” PD-L a alianței care îl susține pe Klaus Iohannis. Deci…ar fi un „plus” de puțin peste patru procente…

I-ar lua în calcul aceliștii pe votanții lui Călin Popescu Tăriceanu (11% la nivelul municipiului)? În niciun caz, pentru că ei sunt niște „trădători”, după cum i-au catalogat cei prezenți la conferința de presă.

Dacă ar fi să socotim, matematic, în aceste condiții este aproape imposibil ca „targetul” anunțat de Gheorghe Ștefan (30% cel puțin, la nivel de județ) să fie atins. S-a văzut clar opțiunea giurgiuvenilor, care au votat, într-un procent covârșitor, candidatul stângii, iar liderii ACL rămân doar să viseze la procentele anunțate…

O.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.