Nu contestă nimeni utilitatea, chiar necesitatea unui Campus profesional în Giurgiu! Însă, dacă prin realizarea acestuia este afectată activitatea altor unităţi de învăţământ şi li se ia, practic, dreptul unor elevi de a studia la un liceu teoretic, atunci cineva trebuie să ia atitudine!

Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) Giurgiu le impune unor licee teoretice să renunţe la câte o clasă pentru a asigura, astfel, numărul de elevi necesar funcţionării campusului profesional. Conducerile unităţilor de învăţământ s-au trezit cu o adresă, în acest sens, din partea IŞJ, prin care li se cere ca, până a doua zi de la primirea adresei, să aleagă o clasă pe care, practic, s-o desfiinţeze. Pare mai degrabă un heirupism ce nu poate aduce nimic bun, sigur NU pentru liceele afectate de această decizie.

La sesizarea Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, parlamentarii PSD de Giurgiu, deputaţii Cristina Elena Dinu, Marian Mina şi senatorul Robert Cazanciuc, au semnat şi transmis un Memoriu către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În documentul menţionat, sunt prezentate toate argumentele pentru care desfiinţarea unei clase de la „Maiorescu” ar însemna afectarea gravă a activităţii prestigioasei unităţi de învăţământ.

Normal era ca iniţiatorul proiectului privind Campusul profesional, dar mai ales cei din IŞJ să organizeze consultări cu reprezentanţii liceelor şi să stabilească nişte criterii clare pe baza cărora să se renunţe la câte o clasă. De asemenea, normal ar fi ca atenţia lor să se îndrepte către unităţile de învăţământ cu rata de abandon crescută, cu cea de promovabilitate scăzută şi nu către cele ai căror elevi obţin rezultate de excepţie la toate olimpiadele, concursurile şcolare, la bacalaureat şi examene naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.