Vă înţeleg perfect. Nici eu nu suport când ţi se furnizează o informaţie trunchiată, gen: şobolani morţi găsiţi în alimentele dintr-un supermarket. Şi atât.

OK, săr’na, da’ care e ăla? Să ştim şi noi, ca să nu ne mai ducem acolo, altfel, informaţia nu ne ajută la nimic, mulţumim, ţineţi-o pentru voi!

Să mă iertaţi dacă am mai greşit, n-o să mai fac, vă promit!

Sau, alt exemplu: magazin de eletrocasnice, acuzat de înşelare a clienţilor. Bine, bine, mulţumesc, dar care dracului firmă? Sau, de la Poliţie, întotdeauna: un bărbat, A.K., foarte periculos, a scăpat din Penitenciar…

Exemplele sunt inventate, dar inspirate din comunicări reale.

Şi, dacă nu reuşeşti să găseşti o sursă, fie în instituţia care dă anunţul, fie de la locul „faptei”, ca să completezi, ca să nu te înjure lumea, rămâi cu ştirea trunchiată.

Aşa şi ieri, în comunicatul de presă al Poliţiei Giurgiu. N-am nimic personal cu nimeni, vă dau cuvântul meu de onoare! Ba chiar vreau să precizez, că aşa e frumos, că, de la ultimul articol Giurgiu NET pe acest subiect, comunicatele IPJ Giurgiu chiar s-au mai îmbogăţit. Un picuşor, dar tot e ceva. Fără mişto. Mă bucur şi mulţumesc pentru atenţie!

Sigur, acum au început şi cu promovarea activităţii din Vama Giurgiu, deci primim comunicate pe acelaşi subiect şi de la Poliţia de Frontieră şi de la cea Judeţeană… 😀 Ca să ne săturăm, înţeleg, înţeleg!

În fine, să revenim la comunicatul de ieri, e prea mişto ca s-o las să treacă, nu vă supăraţi pe mine!

Avem aşa, în titlu, una bucată administrator cercetat pentru evaziune fiscală.

Buuun, subiect interesant, merge, găsim cititori. În primul paragraf aflăm că nenea e bulgar. Moaaaa. N-au mai dat nici măcar iniţiale, că n-are sens, oricum nu-l cunoaşteţi, că e din Bulgaria, ce dracu!

A prejudiciat bugetul de stat cu peste….

Şi de aici, începi să gândeşti: care buget, hai, poate găsim mai jos.

Mai jos, nimic, doar perioada în care ar fi făcut evaziunea, nici măcar în ce domeniu. În general, în alte comunicate, din alte vremuri, ni se spunea: cu lemne, cu deşeuri, cu sticle, cu carne de broască, nu ştiu…

Nimic. Ştim doar că e bulgar, că a făcut evaziune fiscală şi că l-a prins poliţia din Giurgiu. Uite:

Bravo, mă, băieţi, sunteţi cei mai tari din România! Îmi daţi voie să deduc că bugetul era al Chinei, că evaziunea era cu dopuri de plută şi că avea sediul firmei în Corfu?

Aşa comunicat de presă nu mai vedem noi! Cu precizarea că ştiu că purtătorii de cuvânt nu fac d-astea de capul lor, vă pup!

P.S.: O giurgiuveancă specializată în drept mi-a atras atenţia în privat asupra finalului. Zice ea, dacă sunt date asemenea informaţii(adică, oricum, în loc de alea bune) nu ne ştergem la fund cu prezumţia de nevinovăţie a bietului om? Nu, tânără domnişoară, că oricum nu ştim cine e, ce-a făcut şi în ce ţară.

KonDeyul

*Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.