(Noroc că lui Dumnezeu i-a fost milă de noi şi ne-a dat, totuşi, cea mai blândă iarnă din ultimii ani)

Pe cuvânt, mi se pare că articolul (vezi foto de mai sus) a fost scris, de fapt, la maximă oha, la un mişto d-ăla greu, cu dedicaţie de la vreun „prieten” PNL-ist de-al primarului Anghelescu, special ca să-l ajute niţel să-şi umple frigiderul de tot. Acum, fiecare cum îşi aşterne aşa zboară, pardon, doarme, nu vă supăraţi!

Sigur, dacă nu cumva a fost, mai întâi, un năvalnic exces de zel din partea autorului care arată: fie că iarna asta n-a stat o zi la Giurgiu şi s-a întors vesel – când a dat ghiocelul liberal mai bine -, fie nu s-a încălzit de la CET. Pe lângă altele, desigur, dar care contează mai puţin în contextul dat.

So, să-i facem pe plac iniţiatorului, zic, deşi băieţii vin la pachet, păcat că nu şi-au dat seama de asta, după 2 ani.

Unde mama dracului a salvat PNL-ul municipiul de la îngheţ, măi, băieţi? Ce tip de zahăr pudră aruncaţi şmechereşte peste gogoşile alea, nu vă supăraţi? Adică, mai întâi, la Giurgiu, fac preţul gigacaloriei de moare şi Bucureştiul de râs de noi când aude, apoi ne bagă program de căldură ca pe vremea lui Ceauşescu. Cică, pentru economie, fără să precizeze întru economia cui. Apoi vine factura şi ne doare sufletul că ştim că nu merită nici jumătate din cât avem de dat.

(Cunosc giurgiuveni, persoane fizice, cărora le-a venit factura la căldură cu o valoare asemănătoare celei a unei instituţii, după ce au îndurat 18 grade maximum în casă. Pe demonstrate!)

Am şi întrebat atunci, la faza cu programul: fraţilor, cum o să calculaţi? La temperatură sau la cantitate? M-a luat vicele Dumitrescu la rost (auzi!, tupeu de pesedistă... :))), făcându-mi, superior, teoria ochiului de la aragaz. S-a demonstrat că am avut dreptate. Fiindcă, atunci când au venit facturile, s-au stins brusc focurile din inima celor care, racordaţi la CET, of course, cântau cântecele de slavă PNL, fix ca la focurile de tabără de la şcolile lor de vară.  Nu ştiu de ce, dar mi se pare că aud niţel prohod, mai nou.

Pe demonstrate, regretă oamenii că n-au fost inspiraţi să rămână doar cu ce băgau în priză ca să suplinească fabuloasa „degivrare PNL-istă” (de la CET). Adică, măcar ştiau o treabă, plăteau la energie electrică atât cât aveau de plată, dar nu mai erau nevoiţi să pună haine în plus. NU?

Vă spun, cu certitudinea că sunt de acord cu mine toţi cei racordaţi la CET: nu cred că a existat un sezon mai rece decât acesta, ÎN CASE, ATENŢIE!, de când există sistemul de încălzire centralizat în Giurgiu, şi ei zic că noroc cu PNL că n-am îngheţat? Încercaţi cu nişte Stevia, băieţi, are mai puţine… calorii!

Şi, în timp ce giurgiuvenii (ăia „salvaţi de la îngheţ” de către administraţia liberală) se chinuiesc să strângă bani ca să-şi plătească facturile(umflate la maximum, după părerea celor mai mulţi, în raportul calitate – căldură – preţ), ies, la final de război vitejii galbeni, pe caii lor însăgetaţi, ca să ne spună că: dacă nu erau ei, aveam muci – ţurţuri la nas şi pe bloc.

Moaaa, ne-au degivrat ăştia de n-o vedem! ŞI când se apucă ei să facă şou în piaţa mare, să scoată vuvuzelele? La 22 de grade afară, fraţilor!

Vorba unui prieten, ăştia au inventat şi primăvara pentru giurgiuveni, faceţi plecăciuni, „fraierilor”, nu ştiţi voi d-astea!

A, să nu uit! Când era treaba mai nasoală şi se plângeau de dureri (în dos?) din pricina termometrelor cu gradele-n vine, ţipau subţire şi parlamentarii PNL, ridicaţi acum la rang de eroi ai încălzirii municipiului: uuuuaaa, e vina PeSeDeeee-ului că nu primeşte Primăria bani pentru căldură. Ce să zic, adică, ei cu pâinea locală sub cuţit, ei cu gura a mai mare.

În fine, când le-a dat (tot) PSD-ul suficient cât să treacă iarna, tot ei, mă, au ieşit ca pisicuţele, de după şură, şi miaună fericite, gudurându-se pe lângă toate picioarele meselor. Că, cică, datorită lor a răsărit soarele.

Îmi pare rău să o spun, dar chiar cred că NU ne mai facem bine!

P.S.: Voi vă daţi seama ce se întâmpla dacă aveam -22 de grade, în ianuarie-februarie, ca în alţi ani? Dar să fi fost zăpadă, din decembrie până în martie? Mda, cel mai probabil, făceau acelaşi articol… Important e ce ştiţi voi că este adevărat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.