Cunosc destul de bine subiectul Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) la care, în ultimii circa 5-6 ani, au aderat zeci de reprezentanţi ai primăriilor din judeţul nostru. Cunosc subiectul aşa cum o fac mulţi dintre colegii mei, de altfel.

La fel cum şi ei, ca şi mine, au asistat inclusiv la primele şedinţe, acelea de înfiinţare a ADI-urilor. Şi probabil că au urmărit activitatea sau inactivitatea acestora de mai bine, deci, de juma’ de deceniu.

Că cei care le „mânuiesc” ştiu infinit mai multe, ce nici nu ne trece nouă prin cap, e un fapt. Din ceea ce cunosc, însă, şi din ceea ce se prefac unii că nu ştiu ei, este greu de trecut peste atare subiect fără o opinie, cu permisiunea dvs.

De-a şoarecele şi pisica, de-a ho(pa), Mitică!, de-a ba, p-a mă-tii, de-a eu sunt preşedintele, ba nu eşti! Cam aşa se joacă unii dintre cei pe care i-am dus acolo sus. Şi pe care îi lăsăm să se joace, în continuare, deşi mii de oameni strigă în stradă: Gata, opriţi-vă! Gata, faceţi ceva pentru noi! Gata! Băi, nu s-aude şi-n teritoriu?

Vorba unui coleg, exclamată, azi, la conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean(CJ)Giurgiu, Vasile Mustăţea: „dom’ne, zici că suntem într-un film cu proşti”. Permite-mi să te contrazic: e ditamai serialul, mai ceva decât ăla cu neliniştiţii… Şi nu e CU, ci PENTRU.

Am asistat, azi, în opinia mea, la chiar poate cel mai hilar moment din politico-administraţia giurgiuveană, în cel mai nepotrivit moment cu putinţă. Cu tot respectul pentru fiecare dintre personaje, pentru experienţa, vârsta, calităţile lor, cred că „mascarada” le aparţine amândurora, indiferent de intenţii. Şi lor şi consilierilor lor, oricare ar fi aceştia.

Mulţi ştiţi că Dumitru Beianu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ADI, deci nu mai este nici reprezentant al CJ Giurgiu în cele două Asociaţii- cea pentru management al deşeurilor şi cea pentru „sănătate asigurată prin apă curată”.

Într-o şedinţă de îndată, ar fi trebuit ca ai noştri consilieri judeţeni să aleagă un alt reprezentant în ADI-urile respective iar cei din Asociaţie să-şi aleagă preşedintele(atenţie!). Mai ales că, se ştie, treaba cu depozitul de la Frăteşti e usturător de urgentă şi trebuie aprobată cât mai curând documentaţia necesară demarării unei noi licitaţii. Altfel, la cât o să avem de returnat către europeni, împrumutul făcut de Barbu pentru încălzire e fix ca achiziţionarea unei gume de mestecat, comparativ cu cea a unui tanc. Şi să vedeţi atunci când or striga oamenii că liberalii i-au îndatorat de nu-i mai curăţă niciun premier- de unde o fi el.

În fine, consilierii PSD şi cei ai ALDE au lipsit la şedinţa respectivă, declarând, ulterior, că vor, înainte de demisie, un raport de activitate al lui Dumitru Beianu.

Bun. Vineri, 6 noiembrie, primim, pe mail, o adresă şi un comunicat de la CJ Giurgiu. Adresa este semnată de Vasile Mustăţea care „strigă” după Beianu să se întoarcă la conducerea ADI. Comunicatul, însă, este semnat de Gavrilă şi Beianu. Gavrilă este vicepreşedintele CJ, vă amintiţi, da?

Băi, şi-nnebuneşte Mustăţea… care era în concediu. Da, au făcut adresa fără ca el să ştie, a semnat Gavrilă care avea atribuţiile preşedintelui şi cred c-au râs de s-au tăvălit(cumva, e bună faza, dacă ne plictisim!, dar tot nu-i ajută pe cetăţeni chestiile astea care seamănă cu şicane ale unor adolescenţi!).

Cum, domnule, mai aveai puţin şi-l pupai şi-n dos pe Beianu, la cum era scrisă adresa aia, i-or fi zis lui Mustăţea colegii… Vă daţi seama că a turbat.

„N-am nicio legătură cu documentele! Nici măcar nu m-a consultat Gavrilă, le consider fără valoare juridică!”, a spus, azi, Mustăţea, în conferinţă de presă. Şi-a prezentat, de-a fir a păr, inclusiv tot ce s-a întâmplat cu redevenţa, cu Iridex şi EcoSud, aşa de-al „dreaq şi de inimos”. Şi-a zis şi că nu e sigur dacă, la şedinţa de vinerea viitoare, va propune consiliului stabilirea unui nou reprezentant, că oricum ce contează acum e ca reprezentanţii primăriilor să-şi stabilească un preşedinte ca să poată fi adoptată rapid documentaţia menţionată.

Am aflat, aşadar, că nu trebuie să fie parte la procedură şi un reprezentant al CJ, lucru confirmat şi de Beianu. Opaaa, atunci de ce, de unde graba de a vă reîntoarce la şefia ADI, dacă nu asta este prioritatea? Dacă se poate şi fără… Dacă se putea şi fără din momentul în care v-aţi dat demisia? Mustăţea, la rându-i, deşi joacă politic de nu te vezi, face pe motanul încolţit şi le cere liderilor filialelor judeţene ale partidelor să ia… cum să zic, nu să ia, să lase în pace administraţia! Oh, ce tandru! Cum aţi făcut dvs. când eraţi preşedintele PNL, nu? Oricum, are dreptate, e o frază mişto de zis, aşa, la o conferinţă de presă. Însă ştie foarte bine că nu există! Şi demonstrează şi el şi Dumitru Beianu, în acest caz, că nu se poate, că este imposibil, că nu vor, că oameni suntem toţi- orgolii pe măsură.

E clar, aţi înţeles exact ce era de înţeles din 30 octombrie 2015, dar nu puteţi face ce vă cer oamenii…

A, gata, ştiu, doar PSD-ul e de vină!

(Tot) Cătălina Sfetcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.