A doua zi după alegerile parlamentare, am văzut pe Facebook o sumedenie de postări cu mulţumiri adresate giurgiuvenilor de către politicieni.

PNL-iştii s-au întrecut pe ei înşişi în autolaudă, încercând să transmită că ar fi obţinut scorul cu pricina pentru că giurgiuvenii s-ar fi îndrăgostit subit de ei. Cel mai elocvent exemplu este al preşedintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, care spune chiar în debutul postării: „Giurgiu a ales proiecte, a ales #dezvoltare, a ales #prosperitate!”.

Apoi, tot Motreanu susţine că  „Giurgiu dorește o desprindere clară față de trecutul ce a însemnat nedezvoltare, indiferență și sărăcie!”, iar în cartonul ce însoţeşte postarea scrie că „Giurgiu a ales PNL pentru că noi am arătat că se poate!”.

Nu i-aş numi rupţi de realitate, că nu sunt. Nu atât de grav. Băieţii ştiu cum stau şi cui i se datorează, de fapt, procentul obţinut. Însă, au lăsat în urmă un miros puternic de ipocrizie.

Dacă Giurgiu a ales proiecte, înseamnă că Giurgiu a votat pentru proiectele PSD. Pentru că voi, într-o lună şi jumătate, n-aţi apucat să demonstraţi ceva. Aţi inaugurat tot ce se putea inaugura, pe ultima sută de metri, din ceea ce-au făcut PSD-iştii înainte să puneţi voi mâna pe putere.

Dacă Giurgiu a ales dezvoltare, nu pe voi v-a ales. Ci tot PSD, pentru că judeţul nostru a cunoscut în 4 ani, sub conducerea PSD, o dezvoltare pe care PNL n-a reuşit-o în cei 8 ani în care a fost la butoane, prin Beianu şi Mustăţea. Evident că-i amintim şi pe cei 16 ai lui Lucian Iliescu, la municipiu.

Dacă Giurgiu vrea prosperitate, greu de crezut c-o să aleagă vreodată dreapta, întrucât n-avem cum să intrăm toţi în categoria vizată de doctrina formaţiunii respective. Cu dreapta, prosperitatea nu poate fi decât pentru cei… de dreapta. Întotdeauna, mult mai puţini.

Trecutul, domnule Motreanu, cel apropiat adicătelea, nu a însemnat „nedezvoltare, indiferenţă, sărăcie”… Nu, dimpotrivă. Sigur, poate vă refereaţi la mandatele 2008-2016 şi la cel ce a început…

Cum să aleagă Giurgiu PNL pentru că aţi arătat că se poate? Că se poate CE? Să îi amăgiţi pe cei din sistemul de protecţie socială că, dacă vă aleg pe voi, n-or să mai sufere niciodată din pricina întârzierii salariilor?

Că se poate CE? Să luaţi primarii şi să vă lăudaţi cu toate proiectele lor pentru care n-aţi avut niciun merit, în cei 4 ani în care echipa PSD a condus judeţul?

Că se poate CE? Să-i amendaţi, în ziua alegerilor, pe cei care au îndrăznit să sesiseze posibile încălcări ale legii electorale? Tocmai ca, probabil, să-i faceţi să tacă şi să nu mai arate ce s-a întâmplat la urne, în judeţ?

Că se poate CE? Să le băgaţi pe gât nişte parlamentari care, dacă le ceri să spună un singur lucru pe care l-au făcut pentru Giurgiu, în primul lor mandat sau vreodată, se fac că plouă şi ţipă ofensaţi?

Textele sunt texte, adevărul este că victoria aceasta n-are cum să vă bucure cu adevărat, pentru că nu vă aparţine. Dacă nu veneau la voi toţi primarii care au ales să trădeze, din diverse motive, probabil că nu depăşeaţi 15%, cât, de altfel, ar trebui să aibă PNL-ul, „istoric” vorbind.

Victoria aceasta nu are cum să vă bucure, decât de ochii lumii, pe Facebook, pentru că echipa PSD, condusă de Marian Mina, a obţinut un scor extraordinar pentru condiţiile date.

PSD Giurgiu, până la urmă, cu toate presiunile, jocurile de culise, şopârliţele şi aşa mai departe, a scos trei parlamentari. Ca şi voi. Un senator şi doi deputaţi. Ca şi voi. Adică, vorbim despre un vot politic şi unul de încredere pentru candidaţii social-democraţi, ce a fost imposibil de controlat. De asta nu vă bucuraţi. Pentru că Marian Mina, ca şi la locale, de altfel, şi colegii săi Cristina Elena Dinu, Robert Cazanciuc, echipa de la municipiu, condusă de Marian Măroiu, alături de toţi oamenii din echipa de campanie au obţinut, de fapt, un scor curat, impresionant pentru contextul local. La municipiu, v-au bătut la fund, la dublu, pentru că în oraş e greu cu… jongleriile.

De fapt, giurgiuvenii au votat PSD. Şi cel mai important este că nu doar PSD-iştii au votat PSD. Iar cei care au votat PSD n-au fost sub nicio formă presaţi, stimulaţi, încurajaţi de vreun primar etc. Au votat din convingere. Ceea ce vouă, PNL, vă lipseşte!

Şi ştiţi asta! Şi se simte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.