Aceasta nu este o întrebare capcană şi nici banc sec nu e! Aceasta este o întrebare firească pe care, nu încape îndoială, şi-au pus-o mulţi dintre giurgiuvenii care au urmărit cu atenţie pupăturile de dreapta-dos efectuate public la adresa celor doi de către Dumitru Beianu, Florian Nicolae şi Gheorghe Ştefan & Co.

Dacă i-aţi întreba pe împricinaţi, la pariu că ar susţine că ziua e prea scurtă, că ora nu le-ajunge şi că nici minutul nu mai e ce-a fost, că-i dor încheieturile sau că, cine ştie, n-au voie să stea-n soare. Şi-n plus, cu atâta „activitate susţinută, extenuantă de-a dreptul, acolo, în Parlament”, când să mai stea ochi în ochi cu cetăţeanul simplu? Fiindcă, ar mai zice ‘mnealor, nici Internetu’ nu-i suficient de spaţios ca să cuprindă toate proiectele lu’ Anton şi Lucică pentru giurgiuvenii lor…

Dacă i-aţi întreba pe permanent candidaţii Beianu şi Floricel, aţi putea remarca, la pariu!, mai întâi niscaiva înghiţuri în sec şi bâlbâieli. La Floricel mai multe…. Mda, la Floricel cam atât.

Dacă ne întrebaţi pe noi, cu tot dreptul la libera exprimare, pentru început am completa cu alte întrebări ajutătoare:

  1. Aşadar, de ce, prin satele judeţului, nu merge Anton lângă Beianu? Uite-aşa, ţinându-se de mână, ca să le spună giurgiuvenilor ce au făcut pentru ei inclusiv în ultimii 8 ani de când PNL-iştii au în mâini Consiliul Judeţean? Sigur, Anton ar putea să le povestească puţin şi despre cum e prin toate partidele(vreo şase) prin care a trecut, dar şi ce-o fi avut cu Beianu, în 2012, când i-a blocat bugetul judeţului!
  2. De asemenea, de ce, pe străzile municipiului, nu este lângă, măcar în spate, dacă nu cumva în faţa lui Florian Nicolae, cel mai aprig susţinător al său, fostul primar Lucian Iliescu? Nu ştiu, ca să le spună oamenilor ce va face el când îşi va lua oraşul înapoi! Să le spună cetăţenilor cum va face el, Iliescu, prin mânuţele lui Floricel, din Giurgiu un fel de Monaco. Şi, desigur, să le spună oamenilor ce-a făcut 16 ani în acelaşi sens!

Oameni buni, păi, e de la sine înţeles: cum să-i porţi după tine, să te făleşti cu ei, când, în timp ce tu, PNL-ist, umpli Facebook-ul cu aşa ceva…

cod pnl

… vine şi DNA-ul şi-i pune sub urmărire penală pe amândoi, Lucian Iliescu şi Marin Anton- cei care garantează pentru Beianu şi Floricel- în acelaşi dosar privind fapte de corupţie? (Citiţi AICI!)2

O să ziceţi: nu puteau, mă, şi ei să se gândească la asta înainte să-i facă pe Anton şi Iliescu un fel de „mascotă electorală”- în conferinţa aia de presă în care au anunţat cât de dor le era de ei? Iacă, nu!

Lucrurile au devenit extrem de simple. O arată orice sondaj doriţi, realizat de la întoarcerea lor acasă încoace! Iar PNL-iştii au realizat asta: dincolo de cine ştie ce avantaje de cine ştie ce factură şi-au imaginat că vor avea, de fapt şi-au tras singuri o inegalabilă lovitură între stângul şi dreptul. Una precisă, cu viteză şi, drept efect, cu durere electorală prelungită.

Ei, fraţilor, să nu ne fie milă, zic!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.