Acum vreo două săptămâni, Prefectura Giurgiu anunţa, printr-un comunicat, că, pentru a nu închide supermarketurile, pe fondul creşterii numărului de cazuri covid în oraş, reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai magazinelor cu pricina au purtat oarece „negocieri”. Mai exact, au găsit soluţii pentru păstrarea distanţei, dezinfecţiei etc. Nu cumva să sufere buzunaru’ străinului, doamne păzeşte!

Nu acelaşi lucru s-a petrecut şi în pieţele agroalimentare unde cei mai mulţi care vând sunt producătorii autohtoni. Nu, atunci n-a mai fost loc de vreo discuţie, li s-a „lipit” pe geam afişul cu INCHIS, fără drept de apel şi fără comentarii. Se întâmpla în noiembrie anul trecut, când zeci de ţărani- al căror trai depide exclusiv de vânzarea produselor pentru care au muncit pe brânci un an întreg- au fost umiliţi, cum numai pe vremea liberalilor se mai poate, scoţându-şi marfa în frig, pe jos, în faţa pieţelor închise.

Pentru că românii mai au doar dreptul să tacă şi, dacă nu le convine, pot să plece la cules de sparanghel nemţesc. Zbor lin şi sănătate!

Pieţele au fost închise, în timp ce supermaketurile erau doldora de clienţi, întru umflarea tuturor buzunarelor prietenilor lor străini care le-au asigurat, de altfel, zic conspiraţioniştii, cocoţarea în fruntea statului, contrar votului românilor.

În fine, revenind, nu ştim ce s-a ales de regulile alea stabilite de autorităţile giurgiuvene cu reprezentanţii marilor magazine, deoarece am auzit că, în weekend, până în ora 18.00, la multe dintre supermarketuri ziceai că e festivalul Untold, nu altceva. Şi s-a întâmplat peste tot acolo unde incidenţa n-a fost ascultătoare.

Chiar aşa, cum este posibil ca un scandal precum cel declanşat de ministrul Voiculescu pe tema măsluirii datelor din pandemie să fie acoperit atât de curând, fără NICIO REPERCUSIUNE? Cum este posibil ca românii doar să molfăie puţin o asemenea informaţie şi s-o scuipe cuminţi, deşi viaţa lor, slujba lor, sănătatea şi timpul lor preţios depind de o asemenea reclamată manevră?

Băieţii deştepţi şi înfometaţi au mai înscris un gol şi-au reuşit să distragă atenţia de la năzdrăvanie, aruncând bomba cu închiderea magazinelor la ora 18.00 şi intratul în casă la ora 20.00. Şi-au împărţit iar România în două: românii săraci, analfabeţi, pe de-o parte, şi intelectualii din multinaţionale, de cealaltă parte. Dar despre proteste, într-un episod viitor.

În ceea ce priveşte închiderea unităţilor alimentare, nu ştim la alţii cum este, dar în Giurgiu stau forţele de ordine pe lângă magazinele de cartier, de la 17.55, de zici că e vreo luare de ostatici, ceva, în unitatea cu pricina. Jenant şi îngrijorător, totodată. Sigur, nu se întâmplă la toate magazinele, doar la cele cu patroni care le contestă politica de dreapta.

Ca să fim diplomaţi.

În tot acest timp, Raluca Turcan se plimbă cu gura goală prin remorci pline şi lasă bacşiş de maximum 500 de lei la bugetul de stat, iar bătrânelele care vând pătrunjel şi ceapă verde trebuie să vândă şi jumate din terenul pe care-l deţin ca să acopere găurile liberale din acelaşi buget.

Asta-i România lor normală, unde tot ce-i românesc trebuie să moară încet, drept răsplată pentru că ni i-au dat pe ăştia pe cap, în plină pandemie?… de nenorociri şi nenorociţi.

1 COMENTARIU

  1. […] Acum vreo două săptămâni, Prefectura Giurgiu anunţa, printr-un comunicat, că, pentru a nu închide supermarketurile, pe fondul creşterii numărului de cazuri covid în oraş, reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai magazinelor cu pricina au purtat oarece „negocieri”. Mai exact, au găsit soluţii pentru păstrarea distanţei, dezinfecţiei etc. Nu cumva să sufere buzunaru’ străinului, doamne păzeşte! […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: OPINIE: Cum să ucizi, încet, tot ce-i românesc în România. PARTEA I […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.