O fetiţă şi-a pierdut viaţa iar alţi doi copii au fost răniţi, după ce au fost loviţi cu maşina, pe treceri de pietoni din municipiul Giurgiu, în doar 2 săptămâni.

Pe reţelele de socializare au fost deschise dezbateri pe acest subiect, fiecare venind cu propria idee despre cum ar putea fi stopat acest deja fenomen, în oraşul nostru şi nu numai.

Unii giurgiuveni au dat vina exclusiv pe neatenţia copiilor şi neimplicarea părinţilor, respectiv a profesorilor. Alţii au acuzat lipsa de implicare a Poliţiei Giurgiu, adică faptul că oamenii legii nu sunt pe teren, nici măcar în orele de vârf şi nici măcar în preajma şcolilor. Unii au dat vina pe şoferii grăbiţi, în timp ce alţi giurgiuveni au cerut semafoare la toate trecerile de pietoni. De asemenea, foarte mulţi au ridicat problema introducerii orelor de educaţie rutieră în şcoli.

Giurgiuveanca Viorica Fifiiţa, cea care a iniţiat petiţia online, a optat pentru două dintre ideile expuse: „Introducerea orelor de educatie rutiera in scoli si prezenta organelor de politie in apropierea scolilor si gradinitelor la orele de vârf” .

Petiţia poate fi semnată AICI

Într-o singură zi, au semnat peste 300 de persoane, dar noi credem că se poate şi mai bine. Astfel, intraţi pe linkul de mai sus, semnaţi şi daţi mai departe informaţia, poate chiar reuşim noi, Giurgiu, un oraş mic şi aparent neînsemnat, să schimbăm ceva la nivel naţional, în BINE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.