Elevii Colegiului Național Ion Maiorescudin municipiul Giurgiu au fost prezenți luni, 29 octombrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu. Instituția de învățământ organizează săptămâna acesta activități în cadrul programului “Job Shadow – Școala Altfel”, iar Jandarmeria a răspuns “prezent” invitației de a le arăta elevilor cu ce se ocupă jandarmii.

Elevii care au participat la activitatea de astăzi sunt în clasa a XII-a și au purtat discuţii cu jandarmii referitoare la violenţa în mediul şcolar, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare şi consecințele unui comportament antisocial.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat gama de misiuni pe care le desfășoară în spațiul public și au adus în prim plan aspecte legate de fenomenul bullying.

Fiind în an terminal de liceu, elevilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la admiterea la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” și la școlile militare de subofițeri și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa la concursuri.

Activitățile vor continua marți, 30 octombrie, cu elevi de clasa a IX-a de la aceeași instituție de învățământ.

Jandarmeria Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.