Ca şi în alţi ani, elevii giurgiuveni, de gimnaziu sau de liceu, au şansa şi în 2015 să asiste la o serie de concerte educative organizate la Centrul Cultural “Ion Vinea”, prin intermediul cărora ora de muzică capătă un caracter practic.

Primul eveniment de acest gen a avut loc ieri seară, 29 ianuarie, de la ora 17.30, în sala de spectacol a Centrului Cultural „Ion Vinea” şi a fost susţinut de Orchestra de Suflători ”Valahia”, condusă de dirijorul Virgil Peţanca. Invitaţi la această acţiune au fost elevii celor patru clase pedagogice de la Liceul “Nicolae Cartojan”, dar şi cei de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Giurgiu.

Tematica propusă de organizatori a fost în concordanţă cu programa şcolară, iar la acest concert elevilor le-a fost explicată, teoretic şi practic, calitatea sunetului pe fiecare familie de instrumente muzicale care alcătuiesc orchestra (ex: clarinet, trompetă, fligorn, basfligorn, eufoniu, saxofon, corn, trombon, tubă, secţia ritmică). Dincolo de explicaţii şi de reprezentaţiile individuale ale instrumentiştilor, spectatorii au putut asista şi la un microconcert ce a cuprins genurile muzicale importante pe care elevii ar trebui să le cunoască şi să le îndrăgească, cum ar fi: valsul, polka, marşul, muzica uşoară şi chiar muzica de factură cultă.

Ora inedită de muzică la care au participat i-a încântat pe elevi, spre bucuria artiştilor instrumentişti care le-au dezvăluit tinerilor câteva din tainele muzicii.

Stagiunea concertelor educative se desfăşoară în două perioade, respectiv ianuarie – mai şi octombrie – decembrie şi include cel puţin un concert pe lună.

Comunicat de presă Centrul Cultural „Ion Vinea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.