Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de o carte de identitate aparţinând altei persoane, cu scopul de a ajunge în Germania.

„În data de 07.07.2019, în jurul orei 19.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz aparținând unei firme de transport internațional, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că bărbatul în cauză a încercat să folosească un document de identitate aparținând altei persoane. Acesta  a declarat că a recurs la această metodă pentru că dorea să ajungă în Germania și avea interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.