Imposibil de uitat momentul când a venit, la Giurgiu, Elena Udrea, prin februarie 2014, să anunţe că Partidul Mişcarea Populară e viu şi… mişcă.

Imposibil de uitat clipa când guriţa frumos-conturată a dumneaei a rostit, de câteva ori: un partid nou, cu oameni noi, tineri, „în blugi” ş.a.m.d… . De ne uitam unii la alţii şi cu toţii la ei, ca nişte jurnalişti care „nu ştiau cum să se considere”: cu grave probleme oftalmo sau luaţi la mişto? Pentru că Udrea era înconjurată de „nume grele” ale fostului PDL. Eugen Tomac, Daniel Funeriu, Florin Popescu, iar la Giurgiu se înconjurase de Marin Anton, Nicu Ştefan, apoi, ştim bine, Ionel Dinu etc.

Mă scuzaţi, unde era noul în tot partidul ăsta care, oricum, acum e pe moarte, şi care, uau, îl are la cârmă pe tânărul şi noul, proaspătul Traian Băsescu?

Întrebarea, cu mici modificări, desigur, merge adresată la fix altei doamne preşedinte de partid. Evident, Alinei Gorghiu, şefa PNL.

Iar cel care a sesizat-o, public, în conferinţă de presă, este liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău. „Cum puteţi, doamnă Gorghiu, să vorbiţi de un proiect nou şi curat pentru România, când îl ai lângă tine pe Vasile Blaga? Cum să vii să le spui românilor că ai un proiect nou, cu oameni noi, când îl vrei pe Cătălin Predoiu premier?”, a întrebat Bădălău.

Păi, poate, doar nu o costă nimic. Teoretic şi deocamdată. Că-n 2016, doar n-or face iar românii nişte alegeri pe care o să le regrete. Cum se cam întâmplă acum, după „marele noiembrie 2014”.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.