Astăzi, 20 ianuarie, au ieşit în stradă sindicaliştii afiliaţi Federaţiei Publisind din care fac parte şi poliţiştii din Penitenciare.

Protestul are loc în faţa Ministerului Justiţiei şi, potrivit presei centrale, revendicările generale ale sindicaliştilor sunt: eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Federaţia Publisind include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS şi a declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020 – data la care sindicatele afiliate au organizat mitinguri la prefecturi şi la sediul MAI – în reacţie la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care salariile angajaţilor din sistemul public sunt plafonate la nivelul lunii decembrie 2020, fiind astfel suspendată aplicarea Legii 153/2017.

În aceste condiţii, sindicaliştii cer Guvernului să renunţe la aceste măsuri şi să aplice legea, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României.

„Publisind include în structura sa sindicate reprezentative din familia ocupaţională „justiţie” sau din instituţii subordonate Ministerului Justiţiei, totalizând 16.000 de membri de sindicat din penitenciare, grefa judiciară şi probaţiune. Revendicările principale ale personalului din aceste domenii sunt: tratament egal în materie de drepturi salariale între poliţişti şi poliţiştii de penitenciare (acordarea titlului de specialist de clasă în Poliţia Penitenciară); modificarea legii-cadru pentru eliminarea inechităţilor salariale din grefa judiciară şi probaţiune, precum şi o salarizare corectă a personalului”, se arată în comunicatul organizaţiei.

Federaţia Publisind avertizează că, în cazul nerezolvării solicitărilor, acţiunile de stradă vor continua pe termen nedeterminat.

Sursă foto: SNPP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.