Senatorul giurgiuvean a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că plenul Senatului a adoptat, miercuri, propunerea legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, proiectului inițial fiindu-i aduse o serie de amendamente.

Proiectul a fost votat cu 72 de voturi „pentru”, 30 „împotrivă” și o abținere.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Fondul Suveran de Dezvoltare va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, fiind un mecanism de finanțare care va identifica și materializa oportunități investiționale cu impact în  dezvoltarea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă pe termen lung.
În același timp, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va contribui atât la eforturile României de obținere a statutului de piață emergentă pentru piața autohtonă de capital prin creșterea lichidității pe Bursa de Valori București, cât și la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene nerambursabile prin asigurarea surselor financiare de cofinanțare a proiectelor de investiții.
Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.