Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a făcut această declaraţie, astăzi, în conferinţă de presă. El a făcut mai întâi o serie de precizări pe tema candidaturii sale la funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi a demontat unele acuzaţii, intens promovate în spaţiul public de către unii „nostalgici”.

Astfel, s-a tot zis că aş fi fost închis. Deşi, de-a lungul anilor, am tot explicat situaţia cu pricina, vă prezint din nou decizia definitivă a Instanţei prin care, în urma recursului meu, sentinţa a fost casată. Sper că am lămurit aspectul acesta odată pentru totdeauna! Apoi, am tot fost acuzat, zilele acestea, că aş fi promulgat o lege care mi-ar fi facilitat accesul la funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, la Audit.

În primul rând, proiectul a fost iniţiat acum 2 sau 3 ani, când nici nu bănuiam că voi fi propus pentru această funcţie. Proiectul respectiv a schimbat o singură frază, prin care s-a stabilit că cei care vor să acceadă la o funcţie de conducere la Curtea de Conturi, trebuie să aibă, pe lângă studii juridice, economice şi de inginerie, dar şi o vechime de 10 ani. Consider că legea este foarte utilă, pentru că activitatea Curţii de Conturi presupune şi verificarea unor investiţii în diverse domenii, iar în aceste cazuri un jurist nu poate evalua aspecte pe care doar un inginer le cunoaşte”, a declarat Niculae Bădălău.

Pe de altă parte, el a amintit faptul că, în 2008, a terminat Facultatea de Drept, însă a spus şi că activitatea în prefectură, cât şi mandatele de parlamentar sunt considerate studii juridice.

Per total, depăşeşte cei 10 ani vechime, aşa că putea obţine funcţia de vicepreşedinte în cadrul Curţii de Conturi şi fără studiile de inginerie.

Doresc să transmit giurgiuvenilor şi pe această cale că niciodată nu voi lăsa organizaţia PSD Giurgiu la ananghie. Dacă organizaţia are probleme, atunci nu voi mai pleca la Curtea de Conturi. Dacă am reuşit să ajung în Parlament, apoi ministru al Economiei se datorează colegilor mei, giurgiuvenilor care au avut încredere în mine, astfel că voi rămâne mereu alături de ei”, a spus Niculae Bădălău.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a făcut această declaraţie, astăzi, în conferinţă de presă. El a făcut mai întâi o serie de precizări pe tema candidaturii sale la funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi a demontat unele acuzaţii, intens promovate în spaţiul public de către unii „nostalgici”. „Astfel, s-a tot zis că aş […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Niculae Bădălău: „Niciodată nu voi lăsa organizaţia PSD Giurgiu, la ananghie” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.