Preşedintele PSD Giurgiu a făcut aceste afirmaţii în cadrul conferinţei de presă de astăzi. El a spus că echipa sa doreşte reformarea instituţiei menţionate.

„Aceasta instituţie va fi depolitizată total. Cei care vor lucra în Executiv nu vor mai deţine şi o funcţie politică, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii. Singurul criteriu va fi competenţa. Nu sunt vorbe goale, pentru că asta trebuie să facem, să aducem dezvoltarea judeţului. Ca obiective prioritare rămân, aşa cum am spus mereu, Spitalul Judeţean, instituţiile de cultură, adică Teatrul, Muzeul, Biblioteca, dar şi infrastructura rutieră. Ne dorim o strânsă colaborare cu primarii, deoarece Consiliul Judeţean trebuie să joace un rol foarte important în dezvoltarea fiecărei localităţi în parte. Vrem să le dăm şansa să facă treabă bună tuturor celor care pot pune mâna la dezvoltarea judeţului şi municipiului Giurgiu!”, a declarat Bădălău.

Senatorul social-democrat a subliniat, aşadar, faptul că PSD se va axa pe activitatea administrativă iar politicul va „sta deoparte”

„Gândim altfel Consiliul Judeţean. Va fi acolo o echipă, nu politică, ci administrativă, una pentru Giurgiu. Gata, s-a terminat cu toată puterea la preşedintele de CJ! Fiecare va avea atribuţii, fiecare va răspunde de un domeniu, vicepreşedinţii la fel! Trebuie să facem proiecte, pentru că pe cetăţean nu-l mai interesează cine e preşedinte, de unde e, ci ce va face el şi echipa lui pentru oameni. Politicul trebuie să stea deoparte şi doar să-i judece pe aleşi”, a menţionat Niculae Bădălău.

Pe de altă parte, el a subliniat faptul că nu va face alianţă „cu cei care au tăiat pensii, salarii, nu cu PNL-ul care face alianţă cu Băsescu”.

„Am spus şi o mai spun, Vasile Mustăţea nu va avea niciodată un post în Executiv în colaborare cu noi. Nu-mi doresc să plece ai lor ca să vină ai mei, ci vreau doar profesionişti care să facă în acest mandat ce n-au făcut alţii în două la un loc”, a mai spus liderul social-democrat.

Niculae Bădălău a anunţat că mâine, va avea loc o consultare cu toţi preşedinţii de organizaţii teritoriale ale PSD Giurgiu, dar şi cu primarii pentru desemnarea celui care va fi propus drept preşedinte al Consiliului Judeţean, dar şi desemnarea vicepreşedinţilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.