Cosemnatar în cazul a 49 de iniţiative legislative, 23 de declaraţii politice pe teme de interes naţional şi local, 13 interpelări, tot atâtea întrebări şi zeci de luări de cuvânt în plen. Senatorul PSD, preşedintele organizaţiei judeţene a formaţiunii menţionate, Niculae Bădălău, s-a remarcat prin activitatea sa nu doar ca politician, ci, iată, şi ca ales al giurgiuvenilor.

La Senat a ridicat, în timpul acestui mandat, probleme cu adevărat importante pentru locuitorii acestui judeţ şi nu numai.

Astfel, Niculae Bădălău s-a alăturat colegilor săi în iniţierea a zeci de PROPUNERI LEGISLATIVE, cele mai multe devenind legi.

La acest capitol, menţionăm propunerea legislativă privind instituirea obligaţiei elaborării, aprobării şi aplicării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung. Printre alte iniţiative legislative se numără modificări importante în sistemul de învăţământ, în cel al pensiilor, în ceea ce priveşte drepturile persoanelor cu handicap, alocaţia de stat pentru copii. Amintim şi propunerea legislativă privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

De precizat: Niculae Bădălău este iniţiatorul proiectului cu privire la declararea zilei de 1 octombrie: Ziua Naţională de Luptă împotriva cancerului de sân.

Printre DECLARAŢIILE SALE POLITICE se numără cele pe tema integrităţii şi competenţei versus Guvernul României. Totodată, Niculae Bădălău a făcut în plen declaraţii poltiice pe tema instabilităţii politice- ca principală cauză a unei crize financiare, dar a ridicat şi problema salariilor decente pentru un sistem public performant.

„În lipsa funcţionării instituţiilor, consumatorul poate deveni o victimă a pieţei” sau „Pledoarie pentru o politică bazată pe valori, verticalitate, solidaritate şi consecvenţă” sunt alte teme abordate de senatorul PSD.

La capitolul INTERPELĂRI, poate cea mai importantă s-a referit la verificarea respectării proiectului “Refacere (parţială) a fostei piaţete centrale din jurul “Turnului Ceasornicului” Giurgiu şi stoparea imediată a noilor lucrări de extindere a construcţiilor de la baza turnului.

(Giurgiuvenii îşi amintesc faptul că, în primăvara anului trecut, la Turnul Ceasornicului urmau să fie realizate construcţii noi pentru terasa de la baza acestuia. Efectul interpelării- preluate de presa locală şi centrală- a fost unul rapid şi de impact. Lucrările respective au fost stopate imediat.)

O altă interpelare a senatorului PSD de Giurgiu, din acest mandat, s-a referit la lipsa internatelor pentru elevi – o cauză a abandonului şcolar, iar o alta la necesitatea finalizării lucrărilor de reabilitare a clădirii Prefecturii Giurgiu.

În ceea ce priveşte ÎNTREBĂRILE, amintim acum doar câteva teme: acordarea gradelor medicale de handicap persoanelor care suferă de boli autoimune, măsuri active de combatere a șomajului pentru persoanele vârstnice, situaţia clădirilor aflate în proprietate privată şi ajunse în stare avansată de degradare, problemele din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiumăsuri de promovare şi integrare în circuitul turistic a zonei Comana din judeţul Giurgiu, dar şi reducerea taxei de trecere a podului peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse.

 

Sursă: www.senat.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.