Fără să-l fi acuzat de ceva anume, repunând pe tapet o concluzie evidentă a atitudinii noii majorităţi din Consiliul Judeţean, ostilă lui Vasile Mustăţea, un jurnalist local, prezent la conferinţa de presă, joi, 2 octombrie, organizată de şeful de la judeţ, l-a întrebat pe acesta un lucru cât de poate de firesc: dacă tot sunt puse în pericol proiecte de hotărâre importante, de ce Vasile Mustăţea nu îşi dă demisia?

Poate aşa ar putea salva judeţul.

Enervat la culme de „tupeul” jurnalistului, Mustăţea a izbucnit: „Dumneata eşti naiv sau eşti ziar de partid?”.

Că se foloseşte de sintagma „ziar de partid” ca să se justifice fără prea multe cuvinte, de fiecare dată, indiferent despre ce ziarist( care-l critică) e vorba, este cumva de înţeles.

Însă de ce ar fi tocmai „naiv” jurnalistul cu pricina? Putea să-l facă „maliţios”, de exemplu, „rău-intenţionat”, dar de ce „naiv”?

Ce să înţelegem din asta? De ce n-ar pleca, dacă tot nu ajută, ci se pare că încurcă? De ce nu renunţă, dacă tot e cel mai „hulit” dintre politicieni, cum am mai scris şi cu alte ocazii?

Şi ca să pricepem cum stă treaba, Vasile Mustăţea ne-a dat şi nişte exemple „elocvente”, Băsescu şi Sorin Oprescu, cei care, deşi „n-au avut majoritate, şi-au dus mandatul până la capăt”. Păi, bine, bine, dar cu asta ce-am făcut? Au făcut ei, că au rămas acolo şi atât…

„Nu a fost un vot împotriva lui Mustăţea(în ultima şedinţă de la judeţ, n.r.), a fost un vot împotriva cetăţenilor!”, a mai strigat el. Punem pariu?

Dar, vorba unui alt coleg din presă, având în vedere că, până la urmă, s-a cerut de către reprezentanţii noii majorităţi o şedinţă extraordinară pentru aprobarea rectificării bugetare, faptul că acum nu mai vrea Mustăţea, asta cum se numeşte? Preşedintele „ales de cetăţeni” a declarat, aproape cu mândrie, că nici nu va mai convoca vreo astfel de întrunire, decât după ce îi vor răspunde la memorii mai mulţi miniştri cărora le-a scris după şedinţa de marţi.

Chiar dacă ar putea trece 30 de zile până să primească răspuns şi chiar dacă, în circa 2 săptămâni, bolnavii de HIV-SIDA ar putea rămâne fără medicamentele asigurate de spital, cum tocmai Vasile Mustăţea a anunţat.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.