Ultima etapă din acest an a Motocross CUP a fost un real motiv de sărbătoare pentru doi dintre sportivii legitimați la Top Cross TCS, prundenii Ionuț și Virgil Corbea. Cei doi au ieșit învingători din duelul cu doi dintre cei mai titrați piloți români de motocross.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa clasa MX2 Juniori, mezinul familiei primarului comunei Prundu, Ionuț, s-a impus în duelul cu Robert Krisztian Tompa, pe circuitul „de casă” al acestuia. Cel de-al doilea membru al familiei Corbea, angrenat în competițiile naționale de motocross, Virgil Corbea, a terminat primul manșa a doua, în fața mult mai titratului Mihai Stoichescu, cu cel mai bun timp al competiției.

În prima manșă, după un start bun, Ionuț Corbea a fost depășit doar de Robert Tompa și Mihai Stoichescu. Cu toate acestea, câteva ture mai târziu, tânărul concurent al echipei Top Cross TCS reușește să găsească cea mai bună abordare a circuitul din Sfântu Gheorghe, unul dintre cele mai tehnice din țară, la momentul acesta. Evoluția lui Ionuț Corbea l-a surprins pe Mihai Stoichescu, pe care l-a depășit și l-a „aruncat” pe poziția a doua în clasament. Aceasta a fost, de altfel, și „proba curajului” pentru cei doi frați Corbea, ambii terminând, în premieră, în fața unui pilot cu o mult mai mare experiență.

A doua manșă a fost și cea a unei lupte mult mai strânse, atât Ionuț Corbea, cât și Robert Tompa fiind protagoniștii unor greșeli în primele tururi. Șansa cea mare a mezinului din Prundu a fost un viraj pe un taluz cu nisip, unde pilotul din Sfântu Gheorghe a pierdut controlul motorului său.

Victoria de la Sfântu Gheorghe devine, în aceste condiții, o realizare de proporții pentru cariera tânărului Ionuț Corbea, pilotul Top Cross TCS reușind să se impună în fața unui competitor cu o mult mai mare experiență, inclusiv în campionatele mondiale, chiar pe circuitul de casă al acestuia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACel de-al doilea membru al familiei Corbea, implicat în competiția de marcă, este Virgil. La clasa MX2, acesta s-a impus aproape fără probleme în ambele manșe, cu toate că forma sa fizică nu a fost una dintre cele mai bune. În prima manșă, tânărul a terminat pe locul 4 general, pentru ca, în a doua manșă, cea decisivă, se punea deja problema dacă va mai lua startul. În cele din urmă, decizia de a concura a fost una de bun augur, Virgil Corbea reușind să termine pe prima poziție competiția de la Sfântu Gheorghe.  “Nu știu ce s-a întâmplat, când m-am așezat în grila de start, brusc m-am simțit foarte motivat, am avut un start foarte bun, iar căzăturile lui Robert și Ionuț mi-au făcut munca mai ușoară”, a declarat Virgil, la scurt timp după concurs.

Următoarea încercare pentru cei doi juniori ai familiei primarului din comuna Prundu este ultima etapă a Campionatului Est-European, din Republica Moldova, campionat în care Ionuț Corbea ocupă locul al doilea, iar Virgil poziția a patra. Diferențele față de predecesorii lor sunt extrem de mici, nu imposibil de surmontat, dar, conform spuselor lui Cătălin Corbea, au nevoie, totuși, de foarte mult noroc pentru a urca în clasament.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.