Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, dascălul Mirela Delea scrie, pe pagina sa de Facebook, faptul că este o confuzie totală în Guvern în ceea ce priveşte noul an şcolar.

Guvernarea liberală joacă alba-neagra cu începerea școlii.
De ce spun asta? Pentru că este o confuzie totală în Guvern. Nimeni nu e capabil să își asume și să comunice clar ce se întâmplă cu școala și elevii în noul an școlar. Iniţial, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că şcoala va începe cu toţi copiii în şcoală. Ministrul Învățământului, Anisie, spunea că se va continua on line, cu toţi elevii acasă.
Tătaru a revenit şi a spus că, probabil, copiii vor învăţa în schimburi, o treime la şcoală, două treimi on line”
, scrie Mirela Delea pe Facebook.

Dascălul giurgiuvean opinează şi că declarațiile publice contradictorii ale membrilor guvernului Orban „aruncă într-o gravă incertitudine atât părinții, copiii, cât și conducerile unităților școlare, care așteaptă decizii clare, pentru a ști ce au de făcut”.
Dacă Guvernul este incapabil să găsească o soluție optimă și acceptată de toată lumea, ar putea să ia exemplu de la modul în care celelalte țări europene au soluționat problemele legate de începerea anului școlar. Dar nici măcar asta nu fac! La fel ca în cazul măștilor pentru persoanele defavorizate, tabletele pentru elevii fără posibilități nu au fost achiziționate și distribuite nici până acum, deși guvernul Orban se lăuda c-o va face încă din luna mai. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, dar mă tem că aceeași situație o vom regăsi și peste o lună. Pot să îi anunț însă că, prin deciziile pe care le iau, privează de dreptul la învățamânt 250.000 de copii, copii care nu au acces la educația on line.
Pentru toate aceste gafe nu le putem spune decât atât: Treziți-vă, guvernanți! Prin ceea ce faceți, blocați sistemul de învățământ și asta nu pentru acum, ci pentru o perioadă mare de timp.
Măsurile acestea luate acum afectează, atât din punct de vedere psihologic cât și al performanței, generații întregi”
, mai scrie Mirela Delea, pe pagina sa de Facebook.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.